Nederland - 28 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

beursblik: Degroof Petercam gaat NN Group volgen met koopadvies

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam gaat het aandeel NN Group volgen met een koopadvies en een koersdoel van 36,70 euro. Dat stelde de broker maandag in een rapport.

Analist Bart Jooris verwacht dat de overname van Delta Lloyd door NN Group een succes wordt, waarna het fusiebedrijf weer een sterke buffer kan opbouwen en ook het dividend met meer dan 10 procent kan verhogen vanaf 2018.

Solvabiliteit 200%

Door de fusie mag het Tier 3-kapitaal van Delta Lloyd, dat bestaat uit uitgestelde belastingbaten, weer als bufferkapitaal meetellen. Dat zou de Solvency II-ratio van het fusiebedrijf rond 181 procent brengen.

Op basis van de huidige kasstroom en beloofde synergievoordelen, ziet Jooris de kasstroombijdrage van Delta Lloyd aan de bovenkant  uitkomen van de beloofde 250 miljoen tot 300 miljoen euro. Daarmee zou de NN Group zijn Solvency II-buffer in 2020 weer naar 200 procent moeten kunnen tillen, terwijl het dividend omhoog kan naar 1,73 euro per aandeel in 2018. Dat betekent een dividendrendement van 5,8 procent.

Jooris noemde het aandeel NN Groep goedkoop gewaardeerd, gezien de koerswinstverhoudingen en het dividendrendement. Hij komt op basis van die maatstaven op een fair value na de fusie van 35,40 euro per aandeel, terwijl andere waarderingsmodellen op 37,20 euro en 38,80 euro per aandeel uitkomen.

Dilemma

De overname is geslaagd als tenminste 95 procent van het aandelenkapitaal zich aanmeldt onder het bod. Als de aandeelhoudersvergadering akkoord gaat met de juridische fusie, dan hoeft nog maar 67 procent zich aan te melden. De beleggers die niet willen meedoen krijgen dan aandelen NN Group, op basis van de overnameprijs van Delta Lloyd van 5,40 per aandeel.

Dit kan leiden tot een dilemma: als te veel aandeelhouders besluiten hun aandelen niet aanmelden, omdat ze liever aandelen NN krijgen dan cash, dan lopen ze het risico dat de drempel van 67 procent niet wordt gehaald. Dan is het wellicht slimmer om de Delta Lloyd-aandelen toch te verzilveren via het bod en vervolgens zelf aandelen NN te kopen op de markt.

Het bod loopt tot 7 april. Op woensdag 29 maart is er een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarin het bod zal worden besproken, gevolgd door een tweede vergadering over de juridische fusie.

Het aandeel NN Group stond dinsdag 0,3 procent hoger op 30,38 euro in een licht hogere AEX-index. Delta Lloyd koerste vrijwel ongewijzigd op 5,30 euro.

Correctie: om aan te geven dat het rapport maandag werd gepubliceerd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.