Nederland - 26 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Besi voldoet vermoedelijk aan eigen verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft naar verwachtingen van analisten aan de eigen outlook voldaan en beleggers zullen dan ook vooral letten op de nieuwe guidance die de toeleverancier van de halfgeleidersector afgeeft. Dit bleek uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten.

“Besi zal goed zijn qua cijfers”, denkt analist Edwin de Jong van NIBC.

Voor het tweede kwartaal ligt de outlook van Besi op een omzetstijging van 40 tot 50 procent op kwartaalbasis met een brutomarge van 54 tot 56 procent.

Verder verwacht Besi dat het operationeel resultaat in de eerste zes maanden van dit jaar hoger uitkomt dan de circa 75 miljoen euro over heel 2016. In het eerste kwartaal van dit jaar lag het operationeel resultaat reeds op 30,8 miljoen euro, wat fiks meer was dan de 9,6 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2016.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte Besi een omzet van 110 miljoen euro, een stijging op kwartaalbasis van 18 procent. De orderinstroom steeg zelfs van 162 miljoen naar 240 miljoen euro, vooral door een sterke vraag voor de nieuwe generatie mobiele devices, maar ook vanuit automotive en voor applicaties in de cloud was de vraag goed.

Onder de streep restte er een nettowinst van 24,3 miljoen euro, 16,3 miljoen euro meer dan een jaar eerder en 7,6 miljoen euro meer dan in het vierde kwartaal.

De kaspositie van Besi steeg op jaarbasis met ruim 18 procent naar 175,7 miljoen euro ultimo maart. Eind 2016 had de onderneming nog 168,1 miljoen euro in kas.

De Jong van NIBC rekent, net als de consensus, op een lagere omzet voor het derde kwartaal, en vervolgens nog minder omzet in het vierde kwartaal. Dit is volgens de analist ook in lijn met de consensus.

Donderdag voorbeurs worden de kwartaalcijfers bekend gemaakt. Het aandeel BE Semiconductor Industries handelde woensdag, op een groen Damrak, 3,2 procent lager op 52,83 euro.

Correctie: om omzet 110 miljoen euro aan eerste kwartaal toe te schrijven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.