Nederland - 14 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: AkzoNobel boekt iets minder winst

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van 2017 ondanks een stijging van de omzet, minder winst geboekt. Dit is de verwachting van 14 door Vara Research geraadpleegde analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van het verf- en chemieconcern, die woensdag voorbeurs verschijnen.

De analisten kwamen gemiddeld uit op een 4 procent hogere omzet uit voortgezette activiteiten van 3,57 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) stijgt naar verwachting met 3,3 procent van 334,0 miljoen naar 344,9 miljoen euro en onder aan de streep rest een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 235,8 miljoen euro. In de eerste drie maanden van 2016 verdiende AkzoNobel nog 242,0 miljoen euro.

Strategie-update

De kwartaalcijfers zullen naar verwachting minder van belang zijn dan de strategie-update met nieuwe financiële doelstellingen waar AkzoNobel mee gaat komen.

Deutsche Bank mikt op een versnelling van omzet- en margegroei en verbeterde kasstroomvooruitzichten. Verder zijn de analisten benieuwd naar de beoogde plannen voor Specialty Chemicals, waarvoor de marktvorsers drie mogelijke scenario’s zien, te weten verkoop, een aparte beursnotering of afsplitsing.

Tenslotte rekent Deutsche Bank op een sterke focus op acquisities, waarbij de opbrengst van het afstoten van Specialty Chemicals geheel of deels zal worden geïnvesteerd in acquisities voor Coatings.

AkzoNobel zal aandeelhouders met de strategie-update tevreden moeten stellen na het weigeren van het overnamevoorstel van PPG Industries. Volgens Deutsche Bank moet AkzoNobel met de plannen uitzicht bieden op een aandelenkoers van tenminste 130 tot 150 euro, te bereiken in drie jaar.

Deutsche Bank hanteert voor AkzoNobel een Kopen advies met een koersdoel van 87,00 euro.

Analisten van Société Génerale menen dat PPG het bod op AkzoNobel moet verhogen van 90 euro per aandeel naar een niveau rond 100 euro per aandeel, om zicht op een deal te krijgen. Het risico dat er geen deal komt blijft ook dan echter groot.

Société Génerale meent wel dat het aandeel ten opzichte van sectorgenoten nu ondergewaardeerd is en ziet veel potentiële toegevoegde waarde in het bedrijf als de resultaten van de herstructureringen tot volle wasdom komen en de marktsituatie verbetert.

Société Génerale hanteert voor AkzoNobel een Kopen advies met een koersdoel van 89,00 euro.

AkzoNobel opent woensdag voorbeurs de boeken over het eerste kwartaal van 2017. Op een rood Damrak sloot het aandeel donderdag 1,0 procent hoger op 79,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.