Europa - 24 oktober 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

JPMorgan zet AkzoNobel op verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Research heeft het advies voor AkzoNobel verlaagd van Neutraal naar Onderwogen en het koersdoel van 72,00 naar 57,00 euro.

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank zal AkzoNobel de komende periode profiteren van een terugval van de prijzen voor grondstoffen, maar dit is onvoldoende om de macro-economische tegenwind op te vangen.

Vooral in Europa vreest JPMorgan dat de vraag naar de verf van AkzoNobel onder druk zal staan, en dan met name in het Verenigd Koninkrijk. De situatie is volgens de bank een stuk erger dan een paar maanden geleden gedacht.

JPMorgan verlaagde de taxatie voor de aangepaste EBIT voor 2023 met 18 procent naar 900 miljoen en voor 2024 met 12 procent tot minder dan 1,1 miljard euro. Daarmee zit de bank respectievelijk 23 en 19 procent onder de consensus van Vara.

De taxaties voor de winst per aandeel AkzoNobel gingen bij JPMorgan met 21 en 14 procent omlaag tot 3,29 en 4,09 euro.

“Het aandeel is al significant gedaald, maar we zien betere kansen elders”, aldus de analist, die daarbij wijzen op Brenntag, Solvay, BASF en Air Liquide.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.