Nederland - 12 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beter Bed boekt hogere kwartaalomzet

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het eerste kwartaal van 2017 dankzij identieke groei en toename van het winkelbestand de omzet zien stijgen. Dit maakte de beddenverkoper vrijdag voorbeurs bekend.

De netto-omzet van Beter Bed steeg in het eerste kwartaal met 7,6 procent van 106,9 miljoen naar 115,0 miljoen euro. Exclusief de overname van Sängjätten nam de omzet met 5,0 procent toe.

In Duitsland, veruit de grootste markt voor Beter Bed, liet de omzetontwikkeling ten opzichte van  van de voorgaande kwartalen “een voorzichtige kentering zien”, meldde het concern uit Uden. De identieke omzet in vergelijkbare winkels daalde hier in het eerste kwartaal met 1,7 procent, maar de totale omzet steeg in het eerste kwartaal uiteindelijk met 0,7 procent.

In Nederland steeg de kwartaalomzet met 12,0 procent. De orderintake in vergelijkbare winkels nam toe met 4,2 procent. Het consumentenvertrouwen en de koopbereidheid bleven “onverminderd hoog”.

Zwitserland, Spanje en België toonden in het eerste kwartaal sterke omzetgroei, maar in Oostenrijk was er een omzetdaling van 10,3 procent en deze werd voornamelijk veroorzaakt door de moeilijke vergelijkingsbasis.

De orderportefeuille van de groep bedroeg aan het eind van het eerste kwartaal 24,6 miljoen euro en kwam daarmee 10,4 procent hoger uit dan voorgaand jaar.

Het huidige totaal aantal eigen winkels bedroeg ultimo maart 1.202, tegen 1.151 filialen eind maart 2016.

Het omzetcijfer was in grote lijn conform de verwachting van analist Wim Hoste van KBC Securities, die een omzet van 114,8 miljoen euro had voorzien.

Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 16,25 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.