Europa - 30 januari 2020 - Beursbrink

Beslissende stap voor Stern

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een fusie tussen Stern en Hedin is een beslissende stap voor Stern om een leidende Europese autodealer te worden. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

Vanochtend werd bekend dat Stern en de Scandinavische dealerholding Hedin in exclusieve gesprekken zijn over het fuseren van hun automotive activiteiten.

De Jong berekende dat de fusie een bedrijf creëert met een omzet van 3,5 miljard euro en gezien de agressieve overnamestrategie van Hedin verwacht de analist ambitieuze groeiplannen.

Na een fusie zal het gecombineerde bedrijf volgens De Jong één van de top vijf dealers in Europa worden. “De manier waarop Stern wordt gewaardeerd in de combinatie is belangrijk, maar een fusie zal ongetwijfeld leiden tot een hogere liquiditeit van de aandelen en dat is een goede zaak“, aldus De Jong. De analist schat dat Stern gewaardeerd zal worden op 20,00 tot 25,00 euro per aandeel.

NIBC heeft een koersdoel van 24,00 euro op Stern met een koopadvies. NIBC merkte op dat Stern “ver onder” de intrinsieke waarde van het bedrijf van 28,72 euro noteert. Het aandeel Stern koerste vanochtend 5,7 procent hoger op 14,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.