Nederland - 29 november 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Besi vergroot slagkracht verder

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft de financiële slagkracht nog verder vergroot met de uitgifte van een nieuwe converteerbare obligatie, wat ruimte biedt voor grotere overnames. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC woensdag.

Nadat vorig jaar al 125 miljoen euro werd opgehaald met een dergelijke lening, mikt Besi ditmaal op 125 miljoen tot 150 miljoen euro.

Volgens De Jong beschikt Besi over meer dan voldoende middelen, en moet de uitgifte van de lening dan ook worden gezien als een positionering voor de toekomst. De analist schat dat de Duivenaren met de nieuwe obligatie voor circa een half miljard euro aan slagkracht hebben. Daarbij betaalt Besi overnames vaak ook nog deels in aandelen, voegde De Jong toe.

Besi laat weten dat de opbrengst van de obligaties voor verschillende doeleinden zal worden gebruikt. NIBC denkt evenwel dat het meeste zal worden ingezet voor het doen van overnames. De Jong rekende eerder op bedrijven als het Duitse Suss Microtec, maar dankzij de nieuwe obligatie kan inmiddels ook worden gedacht aan grote overnameprooien in bijvoorbeeld Azië.

Kijkend naar het verleden is De Jong niet bang dat Besi zich zal laten verleiden om te veel te betalen bij een overname.

Aandeelhouders hoeven volgens NIBC pas te vrezen voor verwatering bij een koers van ruim boven de 90 euro.

NIBC heeft een Accumuleren advies op BE Semiconductor Industries met een koersdoel van 70,00 euro. Het aandeel daalde woensdag twee procent naar 70,65 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.