Nederland - 27 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Besi uitzonderlijk sterk

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft een uitzonderlijk sterk tweede kwartaal achter de rug. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van de Duivense toeleverancier van de halfgeleidersector.

Besi zag de omzet afgelopen kwartaal met 54 procent op kwartaalbasis stijgen naar 170,0 miljoen euro. Voor het derde kwartaal voorziet Besi een omzetkrimp van 5 tot 15 procent op kwartaalbasis, in lijn met de seizoensontwikkelingen. De omzet en de operationele winst zullen volgens de toeleverancier “substantieel” hoger liggen dan in het derde kwartaal van 2016.

Op basis van deze door Besi afgegeven vooruitzichten, zal De Jong zijn taxaties opnieuw naar boven bijstellen. Besi doet het volgens de analist dan ook “uitstekend”. De toeleverancier van de halfgeleider industrie heeft volgens NIBC de kosten “goed onder controle” en kan vlot reageren op marktontwikkelingen.

“Hoewel de orders afnemen, liggen ze nog altijd op een zeer net niveau”, aldus De Jong, die dan ook niet vreest voor een keerpunt in de cyclus.

NIBC heeft een Accumuleren advies op Besi met een koersdoel van 51,00 euro, maar de analist liet al weten zijn ramingen en koersdoel te zullen verhogen. Op een groene beurs steeg het aandeel BE Semiconductor Industries donderdag 4,2 procent naar 55,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.