Europa - 23 november 2020 - Aandelen

Besi profiteert van AI en 5G

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De halfgeleidersector zit in een duidelijke groeifase met als aanjagers AI en 5G “zowel in de broekzak als in de cloud” en lijkt te versnellen. Dit zei analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen maandag tegen ABM Financial News.

Van deze groeifase zal een toeleverancier als BE Semiconductor Industries gaan profiteren, en dat is ook terug te zien in de koersvorming. Met een koerswinst dit jaar van ruim 20 procent nadert het aandeel Besi zijn hoogste koers op bijna 42 euro.

“Veel zit al in de prijs, maar we zijn nog niet op een eindstation”, denkt Van Putten.

Afgelopen kwartaal kwam Besi al uit op een “bizar goede marge” van net geen 61 procent. “Dat is de kracht van Besi”, vindt Van Putten.

Besi heeft een leidende positie in de markt en zal die volgens de analist ook behouden. Besi zal profiteren van de aantrekkende markt en nieuwe ontwikkelen en innovaties. Het kan daarnaast kiezen om bijvoorbeeld de omzet te vergroten door een iets bredere markt te bedienen en te accepteren dat de marge hierdoor gelijk blijft of wat daalt, of dat het bedrijf blijft sturen op een nog hogere marge.

De stevige kaspositie, afgelopen zomer nog met 150 miljoen euro verhoogd met behulp van een converteerbare obligatie, voedt de speculatie dat er wellicht een overname in het vat zit.

In het verleden heeft Besi “uitstekende acquisities” gedaan volgens Van Putten. Vermoedelijk wacht de onderneming uit Duiven “tot er een krent in de pap” opduikt, mogelijk zelf aangereikt door een klant van beide bedrijven.

Dinsdag neemt Besi deel aan een virtueel congres georganiseerd door Kempen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.