VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 3 december 2020 - Aandelen

Bernstein zet Shell op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Bernstein heeft donderdag het advies voor Royal Dutch Shell verhoogd van Market Perform naar Outperform en paste het koersdoel daarbij opwaarts aan van 21,00 naar 24,00 euro.

Volgens analist Oswald Clint is Shell “een cashflowmotor die na een hapering weer klaar is om te draaien”.

Tot 2025 ziet Clint de operationele cashflow van Shell met gemiddeld 12 procent per jaar stijgen. In combinatie met gedisciplineerde investeringen denkt de analist dat de vrije kasstroom jaarlijks zelfs met 20 procent zal stijgen. En dan rekent Clint erop dat de olieprijs van het huidige niveau naar “slechts” 55 dollar per vat stijgt in 2025. Als de olieprijs bijvoorbeeld naar 60 procent stijgt, dan zal de vrije kasstroom zelfs met 27 procent per jaar aandikken, volgens Bernstein.

Clint wees er in zijn rapport op dat Shell leidende posities heeft in LNG en voor de kust van Brazilië in diepwater. Die posities worden door de markt echter onvoldoende op waarde geschat, vindt de analist.

De vrees voor een dividendverlaging is inmiddels ook achter de rug, en Clint wees er zelfs even op dat Shell in het derde kwartaal het dividend al weer verhoogde.

Bernstein verwacht dat beleggers die willen investeren in ESG of die op zoek zijn naar een stijgende kasstroom weer bij Shell gaan aankloppen.

Het aandeel Shell daalde donderdag 0,5 procent naar 15,05 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.