Nederland - 24 juli 2017 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Berenberg verhoogt koersdoel Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Heineken verhoogd van 64,00 naar 82,30 euro bij handhaving van Houden als advies. Dit bleek maandag uit een rapport over de ontwikkeling van de biermarkt in Vietnam.

De analisten van de Duitse bank merkten op dat Vietnam voor Heineken een belangrijke bijdrage levert aan omzet, operationeel resultaat, nettowinst en autonome groei, waarbij vooral het biermerk Tiger een dominante rol speelt.

De marktvorsers noemen de groei van het marktaandeel van Tiger in de groeimarkt Vietnam van 5,2 procent in 2012 naar 14,0 procent in 2016 “een opmerkelijke prestatie”.

De analisten gaan er vanuit dat Heineken geen direct bod op Sabeco zal doen vanwege anti-trust en strategische complicaties, omdat de Nederlandse bierbrouwer in Vietnam een joint venture met Satra heeft, dat direct met Sabeco concurreert.

Zij hebben hun taxaties voor de winst per aandeel voor 2017 en 2018 verhoogd in de veronderstelling dat de operationele resultaten in Afrika, het Midden Oosten en Oost-Europa en de marge-ontwikkeling in de Amerika’s beter zullen zijn dan eerder werd aangenomen.

De analisten zijn positief over de transformatie dankzij acquisities van een vooral op West-Europa gerichte brouwer met lage groei aan een vooral op opkomende markten gerichte speler. Dat heeft geleid tot een verbeterde omzetontwikkeling en waardering, waarbij het aandeel niet meer met een grote korting ten opzichte van concurrent AB InBev wordt verhandeld.

Het aandeel Heineken sloot vrijdag 0,2 procent lager op 87,86 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.