Europa - 21 februari 2020 - Beursbrink

Berenberg verhoogt koersdoel Besi

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verhoogd van 38,00 naar 45,00 euro met een onveranderd Houden advies.

De hoge waardering van Besi is volgens de analisten van Berenberg gerechtvaardigd. Zij wezen op de hoge kwaliteit van de onderneming die tot uiting komt in de aanhoudend hoge marges die gerealiseerd worden.

In het vierde kwartaal presteerde Besi aan de bovenkant van de verwachtingen, maar voor het eerste kwartaal gaf de Duivense toeleverancier van de halfgeleidersector een outlook met een “ongebruikelijk” ruime bandbreedte mee. Dit vanwege de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt.

Toch meent Berenberg dat er onderliggend sprake is van verbetering, wijzend op de sterke orderinstroom.

Besi keert over 2019 90 procent van de winst uit. Daarmee blijft het Duivense bedrijf de aandeelhouder verwennen, aldus Berenberg.

Hoewel de waardering van Besi terecht is, ziet de zakenbank beperkt opwaarts potentieel. Reden om het advies op Houden te handhaven.

Besi sloot donderdag op 39,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.