Nederland - 19 oktober 2022
door SVEN VAN GASSE

Beleggers kochten recordaantal verzekeringen tegen koersdaling

De aandelenmarkten hebben in 2022 reeds een aanzienlijk deel van hun waarde verloren. Beleggers kochten daarom een record aan verzekeringen tegen koersdalingen. Maar dit is echter eerder een positief teken voor de toekomst van de markten.

Beleggers kunnen zich indekken tegen koersdalingen door putopties te kopen. Een putoptie geeft de koper het recht een bepaald aandeel op of voor een bepaalde datum tegen een bepaalde prijs te verkopen. Dit betekent dat ongeacht hoe laag een aandeel gaat, de belegger het recht heeft het aandeel te verkopen tegen de afgesproken prijs.

$20 miljard aan puts

De onderstaande grafiek toont de premie die beleggers betalen voor put opties in verhouding tot call opties.

Wat meteen opvalt is de enorme stijging de afgelopen periode. Beleggers kochten vorige week voor bijna $20 miljard aan puts. Aan calls werd er maar slechts $6,5 gespendeerd. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat er 3 keer zoveel geld werd gespendeerd aan puts dan aan calls.

Waarom is dit een positief signaal?

Een gezegde dat Warren Buffett vaak gebruikt, luidt echter: “Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful”. Wanneer iedereen overmoedig is, is het dus tijd om de markt te verlaten. Wanneer pessimisme echter overheerst, is dit hét moment om aandelen te kopen. Op deze momenten zijn er immers enorme koopjes te doen op de markt.

Beleggers lijken deze boodschap stilaan begrepen te hebben. Sinds wij deze grafiek op ons Telegramkanaal hebben gedeeld, hebben de markten immers reeds een mooie stijging laten zien.

— Alles weten over hoe je aandelen koopt? Bekijk het in deze handleiding. —

Bron: Twitter
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.