Nederland - 30 januari 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

Beleggers kiezen weer voor Europese aandelen

In een rapport stelt Bank of America dat Europese aandelen op dit moment erg in trek zijn, in vergelijking met de Amerikaanse markten. De instroom voor Amerikaanse aandelen blijft zeer beperkt door de vrees voor een recessie.

De onderstaande grafiek geeft een beeld van de instroom in Europese aandelen. De grafiek laat zien dat Europese aandelenfondsen, in de week tot 25 januari, een instroom hadden van $3,4 miljard. Dit is de grootste instroom sinds februari vorig jaar. Hiernaast is dit pas de tweede week die in instroom laat zien, na 48 opeenvolgende weken van uitstroom.

Europese aandelen zetten hun sterke prestatie dus verder. Beleggers zijn optimistischer geworden over de vertragende inflatie in de regio en de afnemende energiecrisis. Ook kan Europa fors profiteren van de heropening van China.

VS doet het minder goed

Michael Hartnet die het onderzoek leidde verklaarde eerder dit jaar dat de Amerikaanse markten minder goed zullen presteren dan de wereldwijde concurrenten. Strategen op Wall Street worden steeds negatiever over Amerikaanse aandelen vanwege de vooruitzichten van een forse hogere rente, de economische neergang en een (winst)recessie.

Volgens de analisten van BofA zijn er tekenen die wijzen op een harde landing in 2023 voor de Amerikaanse economie. Een nieuwe verstrakking van de financiële condities kan immers nodig zijn om de Amerikaanse economie in een recessie te storten, iets waar de markten van uit gaan.

Bron: Finance Yahoo
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.