VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 23 juni 2020 - Aandelen

Beleggers hopen op meer beweging bij NN Group

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) NN Group houdt woensdag een beleggersdag, die met bijzondere belangstelling zal worden gevolgd door beleggers, nu de activistische aandeelhouder Elliott zich op voorhand heeft geroerd met ideeën om meer aandeelhouderswaarde te creëren.

De Amerikaanse beleggers denken dat NN Group gewoon beter moet communiceren met zijn aandeelhouders, over hoeveel contanten er aanwezig zijn en wat daarmee allemaal kan worden gedaan.

Door een combinatie van herverzekeren van langlopende verplichtingen van levensverzekeringen en het nemen van meer beleggingsrisico zou de aandeelhouderswaarde fors omhoog kunnen en de uitkering aan aandeelhouders kunnen verdubbelen tot 6,50 euro per aandeel in 2024, betoogde Elliott in een presentatie die enkele weken geleden met de pers werd gedeeld.

NN Group reageerde stoïcijns, door te zeggen dat het bedrijf het beste voorheeft met alle belanghebbenden en altijd graag in gesprek gaat met aandeelhouders zoals Elliott.

Toch zal de bedoeling van de investeerder, om druk op de ketel te zetten bij NN Group, niet geheel zonder gevolgen zijn gebleven. De nieuwe topman David Knibbe zal de ogen op zich gevestigd weten en zal druk voelen om duidelijke financiële doelen neer te zetten.

KBC Securities dook in de materie en sloot zich aan bij de bevinding, dat de langleven-transactie waarmee NN Group onlangs 1,05 miljard euro kapitaal vrijspeelde, perspectief biedt op meer van dit soort transacties, wat nog eens 1,5 miljard aan vrijvallend kapitaal kan opleveren.

Dat biedt ruimte voor meer aandeleninkopen en wellicht grotere overnames in doelmarkten, waarbij KBC België niet uitsluit.

De analisten van de Belgische bank hebben een koopadvies maar blijven met hun koersdoel van 37,50 euro nog wel wat bescheidener dan Elliott, dat op termijn een koers van 59,00 euro voorspiegelt.

NN Group publiceert voorafgaand aan de beleggersdag woensdag voorbeurs de belangrijkste punten van zijn strategie-update.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.