Nederland - 15 augustus 2022 - Aandelen

Beleggers gaan weer in MEME-stocks en failliete bedrijven

door SVEN VAN GASSE

Meme-stocks waren begin 2021 de hype op de aandelenmarkten. Onpopulaire, zwaar geshorte aandelen schoten plots honderden procenten de hoogte in door retailbeleggers die zich verenigden op Reddit. Na enkele maanden leek de hype wat te gaan liggen. Nu lijken deze aandelen weer helemaal terug van weggeweest.

Op maandag 8 augustus gingen aandelen als AMC, GameStop en Bed Bath & Beyond fors hoger, zoals op onderstaande foto te zien is. Deze aandelen stonden tijdens de “meme stock mania” in begin 2021 ook in het middelpunt van de belangstelling.

Bed Bath & Beyond schoot tot 50% omhoog, terwijl GameStop en AMC aandelen beide met meer dan 15% stegen. Aandelen van GameStop en AMC werden beide stilgelegd voor volatiliteit in de eerste minuten van de handel.

Ook failliete bedrijven in het vizier van Reddit

Naast meme stocks heeft Reddit ook een grote voorliefde voor failliete bedrijven. In mei 2020 was dit bijvoorbeeld het geval bij Hertz. Het bedrijf was failliet maar desondanks schoot het aandeel honderden procenten hoger.

Deze aanpak draaide uiteindelijk wel goed uit. Particuliere beleggers die Hertz aandelen na het faillissement kochten behaalden immers aan mooie winst. Een groep van investeringsbedrijven bood een jaar later $6 miljard om het autoverhuurbedrijf over te nemen.

Beleggers richtten hun vizier bijvoorbeeld op het failliete bedrijf Revlon. Het aandeel van Revlon verdubbelde uit het niets, zoals op de grafiek te zien is. Niet iets wat je verwacht tijdens een bearmarket. De risicobereidheid lijkt terug te keren naar de meest speculatieve en vreemde hoeken van de markt.

Bron: Twitter
Foto: iStock


VIP actie:

Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.