Europa - 30 oktober 2020 - Aandelen

Barclays haalt Shell van verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft vrijdag het advies voor Royal Dutch Shell verhoogd van Onderwogen naar Gelijkgewogen, met een ongewijzigd koersdoel van 15,00 Britse pond. Dit bleek uit een rapport van de Britse bank.

Het aandeel Shell sloot donderdag in Londen na vrijgave van de kwartaalcijfers 3,6 procent hoger op 9,33 pond.

De analisten waarderen de toelichting die Shell bij de kwartaalrapportage gaf, waarbij de nadruk voor de toekomst wordt gelegd bij onder meer een stijgend dividend en het terugbrengen van de schulden. Ook werden er herstructureringen van de drie kerndivisies aangekondigd.

Barclays verwacht niet dat het hier bij blijft en rekent op meer strategische aanpassingen de komende tijd, waardoor Shell zijn kracht kan tonen in een tijd waar de vraag naar fossiele brandstoffen onder druk staat.

Bij de bepaling van het koersdoel gaat Barclays er wel vanuit dat de olieprijs niet nog lange tijd rond de 40 dollar per vat noteert, maar juist opwaarts herstel laat zien.

Voor 2020 rekent Barclays op een winst per aandeel Shell van 0,69 dollar. Dat was voorheen 0,55 dollar. Ook voor de komende jaren ging de winstraming licht omhoog.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.