Europa - 30 september 2020 - Aandelen

BAM geeft sterk signaal af met grootschalige reorganisatie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft een sterk signaal afgegeven met de plannen voor een omvangrijke herstructurering. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING woensdag.

De reorganisatieplannen komen volgens ING zeer snel, gezien Ruud Joosten nog geen maand CEO is van BAM, maar dit geeft tegelijk een sterk signaal af dat verandering noodzakelijk is.

BAM verwacht dat dit programma 100 miljoen euro per jaar aan kostenbesparingen zal opleveren. Daarbij zal het grootste deel van de besparingen worden behaald door een reductie van het personeel. ING denkt dat het gaat om circa 1.000 werknemers binnen alle divisies van het bedrijf.

Hollestelle wees verder op de kosten die komen kijken bij de herstructurering van naar schatting 75 miljoen euro. “Dit geeft nog meer druk op de solvabiliteitsratio van BAM”, aldus de analist, en daarmee ook op de onderhandelingen over een herfinanciering van een converteerbare lening.

Belangrijk voor BAM is volgens ING ook dat de bouwer geen verlieslatende projecten meer heeft in de komende jaren. Hollestelle hoopt dan ook dat de boodschap van vanochtend een positieve werking heeft op de bedrijfscultuur, aangaande het in toom houden van de risico’s en het realiseren van duurzame, stabiele marges.

Hollestelle noemde de aankondiging een goede start naar een aantrekkende winstgevendheid, maar wacht nog op een uitgebreide strategie-update en concrete cijfers over de herstructurering.

ING heeft een Houden advies op BAM met een koersdoel van 1,30 euro. Het aandeel BAM steeg woensdagochtend met 2,3 procent tot 1,07 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.