Europa - 4 november 2020 - Aandelen

BAM blijft onder druk staan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft ook een lastig derde kwartaal achter de rug, nadat de bouwer in juli al een winstwaarschuwing afgaf als gevolg van de coronacrisis.

Maar niet alleen de coronacrisis was schuldig. De resultaten werden ook gedrukt door aanhoudende verliezen bij BAM International, de Keulse metroschikking die leidde tot een buitengewone last, en in mindere mate de achterblijvende prestaties van het Duitse bouw- en het Nederlandse infrabedrijf.

“Op grond van de huidige markt- en Covid-19-omstandigheden en de sterke orderportefeuille verwacht BAM voor de tweede helft van 2020 een positief gecorrigeerd resultaat vóór belastingen”, merkte BAM bij de halfjaarcijfers op.

Inmiddels is Ruud Joosten benoemd tot CEO. Hij heeft al een omvangrijk reorganisatieplan aangekondigd. Een volgens de nieuwe topman “pijnlijke beslissing”, maar nodig om “het effect van lagere bedrijfsopbrengsten, als gevolg van Covid-19 en het selectieve aannemingsbeleid, te beperken.”

Resultaten 

Gemiddeld rekenen analisten geraadpleegd door ABM Financial News voor het derde kwartaal op een omzetdaling richting de 1,5 miljard euro. In het derde kwartaal van 2019 lag de omzet nog op 1,75 miljard euro.

Ook de winst stond volgens de analisten onder druk.

In de eerste zes maanden van 2020 daalde de omzet op jaarbasis van 3,5 miljard naar 3,1 miljard euro. Dit mondde uit in een gecorrigeerd verlies vóór belastingen van 134 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2020 werd door de bouwer nog een bescheiden winst behaald van 1,3 miljoen euro.

Vanwege de tegenwind zullen beleggers ook kijken hoe de kaspositie van BAM zich ontwikkelt. De bouwer heeft al vrijstelling gekregen van zijn kredietverstrekkers.

Donderdag opent BAM voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.