Nederland - 15 maart 2021 - Aandelen

ARK Invest beleeft een moeilijke maand

door SVEN VAN GASSE

Cathie Wood, oprichter van ARK Invest, is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de topbeleggers op Wall Street door te investeren in momentumaandelen als Tesla en Square. Beleggers die investeren in de ETF’s van ARK moeten echter beschikken over stalen zenuwen door de hoge volatiliteit van de fondsen.

De ARK Innovation ETF is één van de fondsen dat de afgelopen maand in een wilde achtbaan zit. De grootste positie van het fonds is Tesla, dat zo’n 10% van de activa bedraagt. In de afgelopen 5 dagen is het bedrijf met 25% gestegen, maar noteert het nog steeds meer dan 20% onder haar all time high.

Door de grote positie in Tesla hangt de prestatie van het fonds nauw samen met de prestaties van Tesla op de beurs. ARK Innovation ETF noteert deze week aan een winst van 15% maar het fonds laat een verlies van bijna 20% optekenen sinds haar record.

Ook de andere fondsen van ARK Invest worden gekenmerkt door een grote mate aan volatiliteit. Wood en de beleggers in ARK nemen deze volatiliteit echter voor lief, door de uitzonderlijk hoge rendementen wanneer de beleggingen goed uitpakken.

“Rotatie naar value blijft niet duren”

CNN Business sprak met Ren Leggi, één van de belangrijkste medewerkers van ARK Invest, over de grote en gedurfde beleggingen van het bedrijf.

Leggi is niet bang dat beleggers Big Tech bedrijven zoals Tesla, FAANG en andere groeibedrijven zullen laten vallen. Hij is van mening dat de recente beweging naar banken en olieaandelen een kortstondige rotatie is naar “value stocks”.

Hierdoor breidt ARK haar posities in verschillende bedrijven uit. Leggi ziet de recente daling als een uitstekend koopmoment voor de lange termijn.

Leggi stelt:

Value-stocks worden steeds kwetsbaarder voor disruptieve bedrijven.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.