Nederland - 11 mei 2018 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

ArcelorMittal sterkhouder Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs doet het vrijdag rustig aan. Met een stand van 561,13 punten voor de AEX komt de hoofdgraadmeter nauwelijks van zijn plek.

Beleggers moeten het de dag na Hemelvaart stellen zonder een drukke agenda. De meeste aandacht zal uitgaan naar het Amerikaanse consumentenvertrouwen vanmiddag.

Ook handelaar Daam-Martijn van Holst van ABN AMRO sprak van een rustige ochtend met lage volumes. Voor de rest van de dag voorziet de handelaar “weinig wilde dingen” en het belooft dus een kwestie van uitzitten te worden.

Het cijferseizoen is inmiddels grotendeels achter de rug en gezien de koersreacties in de afgelopen weken waren beleggers over het algemeen te spreken over de cijfers, stelde Van Holst. Reden ook dat de markt omhoog blijft bewegen.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1922 en olie werd iets goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX was ArcelorMittal één van de koplopers met een koerswinst van 2,4 procent. Het staalconcern profiteert van een mondiaal aantrekkende vraag en de EBITDA kwam het afgelopen kwartaal uit op 2.512 miljoen dollar, waar analisten vooraf mikten op 2.322 miljoen dollar. “De [staal]markt verbetert”, concludeerde Van Holst van ABN AMRO.

Altice deed het nog iets beter en steeg 2,7 procent. ASML en Ahold Delhaize wonnen 0,4 en 0,9 procent.

ING verloor 0,7 procent. “Er zit wat druk op”, concludeerde Van Holst, nadat Natixis, KBC en UBS zich wat negatiever uitlieten over het aandeel.

In de Midcap ging AMG 3,0 procent hoger, waarmee het aandeel afstevent op een weekwinst van ruim 9 procent, nadat vorige week ook al ruim 12 procent aan beurswaarde werd bijgeschreven. Air France-KLM won 3,4 procent. Voorbeurs bleek dat de luchtvaartmaatschappij in april flinke last ondervond van de stakingen bij de Franse tak van de onderneming.

OCI werd met een koerswinst van 2,3 procent beloond voor de “beter dan verwachte” cijfers vanochtend. De volumes namen met 25,1 procent toe en de omzet steeg met 57 procent op jaarbasis naar 744,8 miljoen dollar. Onder de streep restte een nettowinst van 24,5 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2017 leed OCI nog een verlies van 47,3 miljoen dollar.

Ook de cijfers van Eurocommercial Properties werden goed ontvangen. Het aandeel steeg 1,6 procent. Analisten van JPMorgan spraken van sterke resultaten.

Takeaway.com daalde 2,8 procent. Prime Ventures verkoopt een belang van 5,6 procent in de maaltijdbezorger tegen 46,25 euro per aandeel. Hoewel Van Holst er rekening mee houdt dat Prime ook het resterende belang in Takeaway zal verkopen, zal dit nog wel even duren vanwege de afgesproken lock-up.

Onder de kleinere aandelen steeg Van Lanschot Kempen met 1,7 procent. Nedap daalde 0,4 procent.

Lokaal waren de koersuitslagen beperkt.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.