Nederland - 9 april 2020 - Aandelen

April, wat heeft het in petto voor marihuana aandelen?

door STIJN

Beleggen in marihuana is niet min, vooral niet de afgelopen 12 maanden. 2019 was een slecht jaar en 2020 belooft niet veel beter te worden. We spreken over recordkoersen en diepe dalen. Maar nu met COVID-19 is de achtbaanrit nog heviger geworden. Hoe zal het deze markt vergaan in april, we nemen even een vooruitziende blik.

Het gaat marihuana niet voor de wind, de industrie kende een explosieve start op de aandelenmarkten maar de euforie maakte vorig jaar plaats voor twijfel en teleurstelling. Vooral omdat de ‘roll-out’ in Canada en de Verenigde Staten niet zo soepel en vlot verloopt als beleggers en investeerders hadden gehoopt. Er kan namelijk niet worden voldaan aan de hoge vraag.

Ook stelt de intrede van cannabis 2.0 in Canada eind vorig jaar teleur. Dit zijn de ‘edibles’ en dergelijke waarvan men had gedacht dat het de verkoop zou doen exploderen. Maar door de trage implementatie van deze producten in winkels, is deze ‘explosie’ echter uitgebleven.

Het gevolg van de ‘crisis’ op de marihuanamarkt is dat kleinere bedrijven bijna bankroet gaan en grotere bedrijven moeite hebben om winst te maken. De komst van COVID-19 is zeker niet positief voor de situatie op de marihuanamarkt. Vooral omdat de strenge maatregelen en de lockdowns ervoor zorgen dat de logistieke keten van producenten naar winkels verstoord wordt.

Vooruitzichten

Wat gaat dit geven voor de komende maanden? Moeilijk te zeggen maar er wordt verwacht dat de huidige trend zich gewoon zal verderzetten. April gaat bijvoorbeeld hetzelfde zijn als maart maar toch verwacht men dat, als COVID-19 onder controle is, de lage noteringen van marihuana aandelen ervoor gaan zorgen dat er misschien een herstel gaat komen op de marihuanamarkt.

Analisten houden voet bij stuk en raden beleggers aan om aandelen in portefeuille te houden gezien het sterke ‘bear’ sentiment. De verkopen zijn echter nog steeds aan het stijgen in deze moeilijke periode dus slecht is het in ieder geval niet, het vertrouwen bij beleggers is gewoon verdwenen. Het sentiment in april zal afhangen of bedrijven hun productie moeten staken door COVID-19.

Bronnen: Market Realist

Foto: Pxfuel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel