VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 4 januari 2021 - Aandelen

Analisten tippen deze marihuana-aandelen

door STIJN

Het beursjaar 2020 was vrij turbulent, uiteraard ook voor marihuana-aandelen. De laatste twee maanden waren echter bijzonder goed voor marihuana-aandelen dankzij o.a. de verkiezing van president-elect Biden. Analisten en marktkenners verwachten voor 2021 dat de verkoopcijfers gaan stijgen met 60 tot 176 procent. Deze aandelen worden getipt voor 2021.

Marihuana-aandelen kenden een sterk 2018 maar gingen het jaar erop sterk onderuit. Ook in het beursjaar 2020 bleef het herstel op de marihuanamarkt uit maar de laatste twee maanden tonen signalen van een mogelijk herstel. Verschillende aandelen maakten stevige sprongen dankzij positieve vooruitzichten in de Verenigde Staten nu Joe Biden president wordt.

Analisten en marktkenners verwachten dat marihuanabedrijven dit jaar meer gaan verkopen. Er worden enkele bedrijven getipt die 60 tot 176 procent meer kunnen gaan verkopen. Hieronder een klein lijstje van de getipte aandelen. Voor de volledige lijst, zie het artikel van The Motley Fool.

Jushi Holdings

Van deze Amerikaanse small-cap verwacht Wall Street het meeste met een verwachte verkoopstijging van 176 procent. Analisten en marktkenners zijn het erover eens dat dit bedrijf sterk gaat presteren dit jaar. Ze verwachten dat dit het snelst groeiende marihuana-aandeel van 2021 wordt. Jushi Holdings voorspelt een verkoopcijfer van 205 tot 255 miljoen dollar.

Cronos Group

Het snelst groeiende Canadese marihuana-aandeel voor 2021 zou Cronos Group moeten worden, aldus analisten. Men voorspelt dat ze dit jaar 96,7 procent meer zullen verkopen dan vorig jaar. Ze gaan nog meer ‘apotheken’ openen. Dat zou de grootste drijfveer zijn voor de stijging in verkopen.

Planet 13 Holdings

Dit is wellicht het meest unieke aandeel. Planet13 is ’s werelds grootste ‘dispensary’ met een oppervlakte van 112.000 vierkante meter. Dit jaar gaan ze een tweede vestiging openen in Californië, deze vestiging zal een oppervlakte hebben 40.000 vierkante meter. Ze verwachten dat Planet 13 winstgevend zal worden dit jaar dankzij een stijging van de verkopen met 94 procent.

Bronnen: The Motley Fool

Foto: Pixy

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.