Nederland - 26 oktober 2020

“All-in op valuta van opkomende markten”

door SVEN VAN GASSE

Volgens analisten van Morgan Stanley is het tijd voor beleggers om zich op te maken voor een eindejaarsrally bij valuta van opkomende markten. Er is minder tijd voor verrassingen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de seizoensgebonden factoren spelen ook in het voordeel van deze markten.

De Wall Street bank zei dat ze vooral positief zijn over de Braziliaanse real en de Mexicaanse en Colombiaanse peso. Hiernaast hebben ze ook long posities ingenomen in de Zuid-Afrikaanse rand en de Russische roebel.

Naast de verminderde politieke risico’s zeiden analisten dat opkomende markten het over het algemeen zeer goed doen op het einde van het jaar. Volgens Morgan Stanley is het dan ook het moment om “all-in” te gaan op valuta van opkomende markten.

Morgan Stanley stelt in een rapport:

Hoewel voorzichtigheid geboden blijft, zijn we positief over potentieel hogere rendementen in de laatste maanden van het jaar.

Covid-19 vaccin

Ook over vooruitzichten omtrent de Covid-19 pandemie zijn de analisten positief. Volgens hen zullen de opkomende markten meer profiteren van het wereldwijde herstel als er een effectief Covid-19 vaccin gevonden en verspreid wordt.

De hoop op een vaccin voor het einde van dit jaar wordt ontwikkeld, werd maandag alweer wat groter. De Britse farmareus Astrazeneca verklaarde dat zijn kandidaat voor het vaccin een sterke immuunreactie bij zowel ouderen als jongeren veroorzaakt.

Hiernaast zijn Covid-19 adviseur van het Witte Huis, Dr. Anthony Fauci dat het mogelijk is dat er tegen begin december een veilig en efficiënt vaccin gevonden is.

De analisten besluiten:

Wanneer dit gebeurt, verwachten we een rotatie in de positionering van beleggers van reeds herstelde gebieden naar opkomende markten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.