Nederland - 12 november 2021 - China

Alibaba en JD breken Singles Day-record

door SVEN VAN GASSE

Op 11 november wordt jaarlijks Singles Day gevierd in China. Naast een feestdag voor vrijgezellen is Singles Day tegenwoordig ook het grootste shopevent ter wereld. De Chinese e-commercegiganten Alibaba en JD.com vestigden beide nieuwe records op hun platforms.

Hoewel Singles Day vroeger gewoon een 24-uur durende flitsverkoop was, is het nu uitgegroeid tot een meerdaagse uitverkoop die op 11 november om middernacht eindigt. JD begon eind oktober met de verkoop, terwijl Alibaba begin november van start ging. Deze langere periode heeft de bedrijven geholpen om hun verkoop te laten groeien.

Alibaba verklaarde dat het bruto goederenvolume tijdens de 11-daagse periode $84,54 miljard bedroeg. Dit is een sprong van meer dan 8% ten opzichte van vorig jaar. Bij JD was het transactievolume op het platform $54,6 miljard, wat een stijging is van maar liefst 28%.

Dit verhoogde volume vertaalt zich echter niet in directe inkomsten voor JD en Alibaba. Zij houden immers geen rekening met geretourneerde artikelen en andere zaken. Wel geven deze aan dat de Chinese consument nog steeds graag winkelt op de platforms van de e-commercereuzen.

Sociale verantwoordelijkheid

Ondanks de grote verkoopaantallen tijdens Singles Day, worden de techreuzen nog altijd geconfronteerd met het strenge optreden van Peking. President Xi Jinping heeft ook aangedrongen op zogenaamde gemeenschappelijke welvaart of gematigde rijkdom voor iedereen.

Zowel JD als Alibaba benadrukten tijdens het evenement hun sociale en milieuverantwoordelijkheid. Hiermee sloten ze zich aan bij de prioriteiten van Peking. JD verklaarde ook dat het de koolstofuitstoot met 26 000 ton verminderde tijdens deze Single Days-periode.

Yang Guang, vicepresident bij Alibaba, stelt:

Deze Singles Day was een betekenisvolle mijlpaal als onderdeel van ons engagement om te bouwen aan een duurzame toekomst.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.