VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 26 juni 2020 - Aandelen

AEX stijgt door

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde vrijdag richting het einde van de ochtendhandel in het groen.

De AEX steeg 0,7 procent tot 565 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,2 procent.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING wordt al het slechte nieuws door beleggers slechts opgevat als een voorbode voor meer stimuleringsmaatregelen.

Berichten dat in Amerikaanse staten als Texas en Florida de lockdown-maatregelen weer moeten worden aangescherpt, geven alleen maar voeding aan de hoop op meer stimulering door de Amerikaanse overheid en de Fed, aldus Wiersma.

En daar valt weinig tegen in te brengen, want inderdaad staan de overheden en centrale banken de laatste jaren steevast klaar met steunpakketten als dat nodig mocht zijn.

Dit zorgt voor onderliggende spanning op de financiële markten, merkte Wiersma op.

De winsten voor bankaandelen in de VS van donderdag gingen nabeurs verloren nadat bleek dat de dividenden van banken ook in het derde kwartaal worden beperkt, terwijl er van de inkoop van eigen aandelen geen sprake kan zijn.

Op economisch gebied liet het Franse consumentenvertrouwen een onverwachte stijging zien in juni, hoewel het niveau laag blijft.

De geldhoeveelheid in de eurozone steeg in mei sneller dan in april, meldde de ECB verder.

De olieprijs steeg. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 391,17 dollar. Brent-olie werd 1,1 procent duurder.

De euro/dollar noteerde op 1,1232. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er 1,1225 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Randstad met een winst van 3,6 procent.

Ook betaalbedrijf Adyen blijft stijgen, met 2 procent. Onderaan stond Galapagos, dat 2 procent verloor.

Royal Dutch Shell wordt voor de rechter gesleept in het Amerikaanse District of Columbia, voor het misleiden van klanten over klimaatverandering. Ook enkele andere grote oliebdedrijven zullen zich moeten verantwoorden.

Relx kreeg een koersdoelverlaging van Berenberg. Het aandeel steeg 2 procent.

Bij de schaarse verliezers waren ook de banken en verzekeraars te vinden evenals vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield.

In de Midkap ging Aalberts aan kop met een winst van 4 procent.

Air France-KLM dat aanvankelijk nog 6 procent hoger stond, moest deel van de stijging weer prijsgeven, maar stond nog wel op 3 procent winst. Vanochtend werd bekend dat KLM 3,4 miljard steun krijgt van de Nederlandse overheid in de vorm van leningen en garanties. Loonoffers van onder meer de piloten zijn een voorwaarde. ING noemde het steunpakket positief voor het aandeel en wees erop dat er geen aandelenemissie werd vermeld, zodat verwatering wordt vermeden.

Fagron en Fugro sloten de  rij met bescheiden verliezen tot 1,7 procent.

Fagron bevestigde vrijdag de samenwerking met Alliance Healthcare in Nederland te hebben verlengd.

Onder de kleinere aandelen waren geen grote uitslagen te bekennen. Alfen won 1,5 procent en Van Lanschot verloor 2 procent.

Vivoryon wil twee nieuwe studies naar alzheimer starten. Het aandeel noteerde 0,5 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.