Europa - 26 november 2020 - Aandelen

AEX start hoger aan handelsdag

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting licht hoger van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,2 procent.

Woensdag deed de AEX nog een stapje terug met een daling van 0,2 procent op 606,39 punten, nadat dinsdag nieuwe records werden neergezet op Wall Street.

Beleggers deden het rustig aan in aanloop naar het lange Thanksgiving-weekend in de Verenigde Staten. Vandaag is Wall Street gesloten en op vrijdag is er slechts een halve handelsdag.

Ook op Wall Street was woensdag sprake van een kalm handelsverloop met een lage omzet en hoofdgraadmeter S&P 500 sloot 0,2 procent lager. Techbeurs Nasdaq koerste wel licht in het groen, terwijl de meer traditionele samengestelde Dow Jones index wat terrein prijs gaf. Dinsdag sloot de Dow nog voor het eerst boven de 30.000 puntengrens.

De opmars van de Dow en de andere aandelenmarkten werd de afgelopen weken gevoed door positief vaccin-nieuws en het wegebben van de politieke onzekerheid in Amerika, waar de zittende president Donald Trump schoorvoetend lijkt in te stemmen met de machtsoverdracht aan Joe Biden.

Een onderliggend positief punt voor de markten is de keuze van president-elect Joe Biden om voormalig hoofd van de Federal Reserve Janet Yellen als minister van financiën aan te wijzen, waardoor de hoop op aanzienlijke stimuleringsmaatregelen is vergroot.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee begin november, die woensdagavond werden vrijgegeven, bleek dat de Amerikaanse centrale bank geen concrete plannen heeft om zijn activa opkoopprogramma te wijzigen.

Momenteel koopt de Fed maandelijks voor 120 miljard dollar aan Treasury’s en aan hypotheken gekoppelde leningen op om de financiële markten stabiel te houden en de economie in de VS te ondersteunen. Veel functionarissen waren tijdens de bijeenkomst wel van mening dat de richtlijnen voor de aankoop van activa “redelijk snel” verbeterd zouden moeten worden.

Vandaag worden de notulen van het laatste rentebesluit van de Europese Centrale Bank vrijgegeven.

Olie en Azië

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,8 procent hoger op 45,71 dollar, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald. In de Aziatische handel vanochtend stijgt de future met ongeveer een half procent verder.

In Azië noteren de beurzen vanochtend overwegend in het groen maar de winsten blijven binnen de perken. De beurs in Sydney blijft met een verlies van 0,7 procent wel achter.

De macro-economische agenda bevat vandaag geen noemenswaardige aandachtspunten.

Bedrijfsnieuws

Unilever neemt het Amerikaanse SmartyPants Vitamins over. Dit meldde het levensmiddelenconcern woensdag, zonder financiële details te verstrekken.

Unibail-Rodamco-Westfield plaatste woensdag met succes voor 2 miljard euro aan obligaties. Het vastgoedfonds haalde met een obligatie met een looptijd van 6 jaar en 5 maanden en een vaste coupon van 0,625 procent 1 miljard euro op, terwijl met een obligatie met een looptijd van 11 jaar en een vaste coupon van 1,375 procent nog eens 1 miljard euro werd opgehaald.

Berenberg verlaagde het advies voor PostNL van Kopen naar Houden. Het koersdoel ging juist omhoog van 2,50 naar 3,00 euro.

Het verlies van Vivoryon kwam afgelopen kwartaal uit op 4,6 miljoen euro tegen 1,9 miljoen euro over het derde kwartaal van 2019. De ontwikkelingskosten stegen van 1,2 miljoen euro naar 3,6 miljoen euro. De cijfers waren volgens het bedrijf conform eigen verwachting.

Pharming diende een openbaar registratiedocument in bij de Amerikaanse toezichthouder SEC voor de toekomstige Nasdaq notering.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,2 procent tot 3.629,64 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 29.872,41 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 12.094,40 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.