Europa - 26 november 2019 - Beursbrink

AEX start naar verwachting licht hoger

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting licht hoger openen. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,2 procent.

De AEX index startte de handelsweek maandag al met een winst van 0,7 procent op 596,66 punten. De drie hoofdindices op Wall Street sloten daarnaast maandagavond overtuigend op de hoogste stand ooit.

Marktanalist David Madden van CMC Markets verklaarde het positieve sentiment op de mondiale beurzen maandag door te wijzen op positieve berichten op het handelsvlak. Afgelopen weekend werd bekend dat China de wetgeving ten aanzien van intellectueel eigendom wil aanscherpen. “Dit is iets waar Washington erg blij mee is, mits Beijing nakomt wat het belooft”, aldus Madden.

Buitenlandse bedrijven moeten nu nog vaak vaak bedrijfsgeheimen delen wanneer ze toegang willen krijgen tot de Chinese markt. Dit is een doorn in het oog van de Amerikanen en een belangrijk struikelblok voor het sluiten van een handelsdeal.

Het Chinese ministerie van Handel meldde daarnaast dat de Chinese toponderhandelaar Liu He vanochtend via de telefoon sprak met de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin.

“Ik denk dat we binnenkort een fase één deal nodig hebben, omdat 15 december waarschijnlijk de deadline zal zijn om dit te doen”, merkte Alex Wong, directeur vermogensbeheer bij Ample Capital, op. Op die dag gaan nieuwe importtarieven in, op ruim 150 miljard dollar aan Chinese producten, zoals elektronica.

Na een pauze van een handelsweek zette Wall Street maandag zijn opmars van dit jaar voort. Techbeurs Nasdaq won 1,3 procent, terwijl hoofdgraadmeter S&P 500 0,8 procent bijschreef. Deze laatste index, die de koersontwikkelingen van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven volgt, is dit jaar al 26 procent gestegen. Daardoor ligt de index op koers voor de grootste stijging sinds 2013.

Op het overnamefront betrad broker Charles Schwab de arena. De onderneming maakte maandag bekend dat het sectorgenoot TD Ameritrade overneemt voor 26 miljard dollar. De overnamesom impliceert een premie van 17 procent ten opzichte van de slotstand van TD Ameritrade van vrijdag.

In Azië waren vanochtend de ogen gericht op Alibaba dat een tweede notering kreeg op de beurs in Hong Kong, naast New York. Het aandeel schoot direct zo’n 7 procent hoger. Alibaba haalde met de grootste emissie dit jaar ongeveer 11,2 miljard dollar op, maar dit kan nog oplopen richting de 13 miljard als de begeleidende banken hun overtoewijzingsoptie uitoefenen.

De aandelenmarkten in Azië noteerden vanochtend overwegend in het groen, maar de koersuitslagen bleven beperkt.

Op een settlement van 58,01 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandagavond in New York 0,24 dollar of 0,4 procent meer waard. Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend stabiel op 1,1014.

Beleggers hebben vandaag oog voor onder  meer de Case Shiller huizenprijzenindex, de Amerikaanse nieuwe woningverkopen en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Bedrijfsnieuws

ForFarmers droeg Roeland Tjebbes voor als financieel directeur. Tjebbes is sinds oktober 2015 CFO van de Hoogwegt Group. Tevens is hij sinds mei 2018 lid van de raad van commissarissen van Royal Koopmans.

Galapagos haalde met de uitgifte van 95.180 aandelen krap 2,7 miljoen euro op. Het uitstaande kapitaal werd verhoogd via de uitoefening van warrants.

Oud-Lavide topman Vincent Poorter zou zich volgens een claimstichting die 184 mogelijk gedupeerden vertegenwoordigt, schuldig hebben gemaakt aan misleiding en bedrog bij de verkoop van advertenties voor landbouwkavels.

Slotstanden Wall Street

Met een stijging van 0,8 procent bereikte de S&P 500 op een slot van 3.133,65 punten, net als de Nasdaq- en Dow Jones-index, een nieuwe recordstand. De Nasdaq sloot 1,3 procent in de plus op 8.632,49 punten. Voor de Dow Jones index restte op een slot van 28.066,54 punten, een winst van 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.