Europa - 18 augustus 2020

AEX blijft dicht bij huis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs maakte dinsdagochtend een pas op de plaats. Richting de klok van elf uur daalde de AEX fractioneel tot 562,89 punten.

“We zijn momenteel erg op onze hoede voor een terugval van de beurzen”, zo stelde marktanalist Rony Nehme van Squared Financial. Nehme wees op het uitblijven van nieuwe stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten, maar ook op tegenvallende cijfers over de detailhandelsverkopen in de VS en China die laten zien dat consumenten terughoudend blijven.

Volgens ING wordt het nieuwe pakket minder genereus dan eerdere pakketten. Ook wordt een akkoord tussen de Republikeinen en Democraten volgens de bank mogelijk niet voor eind deze maand verwacht. “Dat belooft niet veel goeds voor het verdere herstel van de Amerikaanse economie. De vaart lijkt er een beetje uit te raken, net als de rek uit de balansen van de centrale banken”, aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING.

“Verder zien we een tweede besmettingsgolf opkomen in Europa en Azië”, aldus Nehme van Squared Financial. Ook Wiersma constateert dat het virus op steeds meer plaatsen de kop weer opsteekt en dat maatregelen worden aangescherpt om een verdere verspreiding te voorkomen. “Rusland claimt een vaccin te hebben, maar dat bericht stelt maar weinig mensen gerust”, aldus Wiersma.

Dinsdagavond volgt in Nederland een persconferentie over de coronacrisis. Het kabinet beslist vandaag welke extra maatregelen nodig zijn om het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen.

De euro kruipt ondertussen weer verder omhoog ten opzichte van de dollar. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,1899, ten opzichte van een stand van 1,1853 aan het einde van de vorige handelsweek. De olieprijzen stegen licht.

Op macro-economisch vlak blijft het dinsdag rustig.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging Unibail-Rodamco-Westfield aan kop met een winst van 1,7 procent, gevolgd door KPN met een plus van 0,8 procent. IMCD gaf juist 1,1 procent prijs na vrijgave van cijfers. De distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten overtrof de verwachtingen ruimschoots, maar dat was geen verrassing nadat de Duitse sectorgenoot Brenntag al met beter dan voorziene cijfers kwam, zo stelden analisten van JPMorgan Cazenove.

Prosus noteerde ook onderaan met een verlies van 1,0 procent, nadat Jefferies het aandeel van de kooplijst haalde.

In de AMX noteerde Flow Traders 9,6 procent lager vanwege een ex-dividend notering. De flitshandelaar keert een interim-dividend uit van 4,00 euro per aandeel. Aperam verloor 1,0 procent. PostNL won 1,3 procent.

Onder de kleinere aandelen won B&S Group 3,3 procent. Kendrion klom 1,9 procent na cijfers.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.