VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 27 januari 2021 - Aandelen

ABN AMRO MeesPierson houdt voorkeur voor aandelen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO MeesPierson houdt op basis van onder andere een verwacht economisch herstel een voorkeur voor aandelen, waar het nu een overwogen positie in heeft. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank.

Waar de bank eerder voor de Amerikaanse economie voor 2021 een groeicijfer van 3,2 procent hanteerde, wordt voor dit jaar nu een groei van 5,8 procent voorzien. ABN AMRO MeesPierson verhoogde ook de groeiprognoses voor China en verwacht dat deze economie in 2021 met 8,5 procent zal groeien tegen eerder 8,0 procent.

Andere argumenten voor een overwogen positie in aandelen zijn voor ABN AMRO MeesPierson de start van de vaccinatiecampagnes wereldwijd en de afgenomen geopolitieke spanningen.

De private bank heeft ook een voorkeur voor luxegoederen & diensten en basismaterialen. Het advies voor deze sectoren werd verhoogd van Neutraal naar licht Overwogen.

Dit gaat ten koste van de sectoren gezondheidszorg met een minder sterk Overwogen positie, en het segment consumptiegoederen dat van Onderwogen naar sterk Onderwogen ging.

De bank handhaaft haar positieve visie op de sector industrie en blijft terughoudend ten opzichte van de energiesector.

Op regioniveau blijft ABN AMRO MeesPierson de voorkeur geven aan opkomende markten. Deze zijn eind vorig jaar opgewaardeerd tot Overwogen ten opzichte van ontwikkelde markten. Binnen ontwikkelde markten gaat de voorkeur uit naar de Amerikaanse aandelenmarkt met een Overwogen positie tegen de Europese met een Onderwogen positie.

Voor wat betreft obligaties hanteert de private bank een per saldo neutrale visie. Vanuit het oogpunt van rendement is ABN AMRO MeesPierson positief over obligaties uit opkomende markten en bedrijfsobligaties met een hoge kredietkwaliteit met voor beide een Overwogen positie. De bank is niet enthousiast over staatsobligaties en is daar Onderwogen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.