Europa - 15 oktober 2019 - Beursbrink

ABN AMRO haalt Fugro van verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft dinsdag het advies voor Fugro verhoogd van Verkopen naar Houden, met een onveranderd koersdoel van 6,00 euro.

“Voor het eerst in vijf jaar tijd voorzien we dat de komende kwartaalresultaten van Fugro mogelijk positief zullen verrassen, geholpen door het relatief kalme zomerweer in de Noordzee en de Golf van Mexico”, schreven de analisten van ABN AMRO.

Zij verhoogden de raming voor de EBITDA voor dit jaar met 16 procent en voor 2020 met 7 procent. Daarbij gaan de analisten ervan uit dat de tak Marine inderdaad de bodem achter zich heeft gelaten.

Na de verkoop van het belang in het verlieslatende Seabed Geosolutions, die de analisten in het eerste kwartaal van 2020 verwachten, kan Fugro volgens de bank “volledig focussen” op het herfinancieren van zijn schulden.

ABN AMRO blijft wel bevreesd voor de handelsoorlog, die bij aanhouden mogelijk zorgt voor nieuwe teruggang van de oliemarkt. En dan is de schuldgraad van Fugro “extreem risicovol”, menen de analisten.

Het aandeel Fugro won dinsdagmiddag 9,5 procent op 6,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel