Nederland - 13 januari 2019 - Beursbrink

Aandelen van leidende marihuanabedrijven stijgen

door STIJN

De aandelenmarkten sloten de beursweek vrij kalm af, de Amerikaanse beurzen daalden zelfs een beetje omwille van de zorgen omtrent de vertragende economische groei. Er is echter één segment dat het wel bijzonder goed deed, namelijk de marihuana aandelen. Aphria, Aurora Cannabis en Tilray stegen flink, maar waarom precies?

Beleggers in marihuana aandelen slaakten wellicht een kreet van vreugde vrijdag. Op de aandelenmarkten was er niets bijzonders gebeurd, maar aandelen van verschillende marihuanabedrijven sloegen opeens tilt en wisten een flinke winst te boeken vrijdag.

Tilray

Het aandeel van het Canadese Tilray steeg bijna met 20 procent. Een grote investeerder van het bedrijf liet weten dat ze hun aandelenpositie niet zullen verkleinen in de nabije toekomst. Privateer Holdings liet weten dat ze hun positie in Tilray zullen behouden tot en met juni dit jaar.

Privateer Holdings wordt geleid door durfkapitalist Peter Thiel. Volgens hem is het vertrouwen in het Canadese marihuanabedrijf te groot om een deel van de aandelen te verkopen. Daarenboven gaat het goed met de industrie, dus ziet hij geen geldige reden om deels uit Tilray te stappen.

Aphria

Ook positief nieuws voor Aphria waardoor het aandeel een sprong van 10 procent maakte vrijdag. Medeoprichter Cole Cacciavillani en CEO Vic Neufeld zullen het bedrijf verlaten de komende maanden omdat hun keuzes en beslissingen in twijfel worden getrokken door investeerders.

Ze worden ook verdacht van zelf te handelen in eigen aandelen en de koers te manipuleren. Het nieuws dat ze het bedrijf zullen verlaten, wordt goed onthaald door beleggers en investeerders omdat ze hopen dat het bedrijf in 2019 een andere koers zal varen die hun beter uitkomt.

Aurora Cannabis

Ten slotte sloten de aandelen van Aurora Cannabis hoger met meer dan 7 procent. Het aandeel bouwde voort op de winsten van eerder deze week na de publicatie van de voorlopige verkoopschattingen voor het tweede kwartaal, en die zien er beter uit dan werd verwacht.

Sommige investeerders waren bezorgd dat de verkoopcijfers van Aurora Cannabis zwakker zouden zijn dan ze hadden gehoopt, maar andere investeerders zijn blij dat aandelenanalisten de cannabismarkt serieuzer beginnen te nemen. We zijn alvast benieuwd hoe Aurora, Aphria en Tilray het doen als ze hun definitieve cijfers voor dit kwartaal en de komende maanden bekendmaken.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: StayRegular – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.