VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 11 juni 2020 - Aandelen

Aandeel Tesla schiet boven de $1000

door SVEN VAN GASSE

Voor het eerst heeft het Tesla haar aandeel zien stijgen tot boven de $1000. Met deze waardering heeft Tesla momenteel een beurswaarde van om en bij de $190 miljard. Hierdoor is Tesla, volgens beurswaarde, de grootste autobouwer ter wereld.

Veel beleggers stellen zich hierbij echter een vraag: “Waarom?”

Volgens een artikel van Forbes is de stijging van de afgelopen dagen een gevolg van de aankondiging van CEO Elon Musk. Hij verklaarde dat Tesla zal doorzetten met de ontwikkeling en productie van haar commerciële trucks.

Hoewel het uitbreiden van de productlijn zeker een belangrijke ontwikkeling is voor het bedrijf, is het van cruciaal belang dat beleggers het onderliggende succes begrijpen dat de weg heeft vrijgemaakt voor deze aankondiging.

Volgens onderzoeksbureau LikeFolio is hier echter een simpele verklaring voor. “Mensen willen gewoon heel graag een wagen van Tesla.”

De vraag naar Tesla wagens begon, 3 kwartalen voor de spectaculaire rally van het Tesla-aandeel, enorm te stijgen. Bij producten zoals voertuigen ligt er vaak een aanzienlijke vertraging tussen het moment waarop de consument zijn voornemen tot aankoop aankondigt en het moment waarop de eigenlijke transactie plaatsvindt. Deze vertraging kan enkele weken tot enkele kwartalen duren.

Dat betekent dat het hoge niveau van de consumentenvraag dat we de afgelopen kwartalen hebben gezien, misschien net begint door te dringen tot nieuwe bestellingen en verkoopcijfers.

Deze inkomende vraag-golf geeft beleggers genoeg vertrouwen in de opbrengstprognoses voor de komende 4-6 kwartalen.

Is het aandeel van Tesla dan echt $1000 dollar waard? Op deze vraag kan echter niemand een sluitend antwoord geven. De één zegt dat Tesla binnen enkele jaren de hele wereld zal veranderen. Iemand anders zegt dan weer dat Tesla binnen enkele jaren failliet zal zijn.

Er is voorlopig maar 1 ding zeker. De vraag naar Tesla-wagens is zeer groot en deze vraag groeit zeer snel. Of het bedrijf de komende kwartalen zal kunnen bevestigen, zal echter koffiedik kijken worden.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.