Nederland - 30 maart 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

3 uranium aandelen met minstens 50% stijgingspotentieel

Uranium is een grondstof die vooral bekend is voor het gebruik als grondstof in kerncentrales om elektriciteit op te wekken. Steeds meer landen kijken naar kernenergie om de transitie van fossiele brandstoffen naar groene energie te helpen ondersteunen. De vraag naar uranium kan dus nog fors stijgen, waardoor ook aandelen in de sector hiervan kunnen profiteren.

Hoewel uranium een grondstof is die opraakt, is kernenergie toch één van de schoonste vormen van energie. Bij de productie van kernenergie komt er immers ongeveer evenveel CO2 vrij als bij wind- of zonne-energie. Om de overschakeling van fossiele brandstoffen naar groene energie te vergemakkelijken, wordt er daarom steeds meer gekeken naar kernenergie.

Na een sterke start in het jaar, hebben verschillende uraniumaandelen een correctie laten zien. Dit heeft de aandacht getrokken van broker Bell Potter. Het bedrijf verwacht een nieuwe stijging en raadt dus aan om te kopen op de dip. In dit artikel bespreken we 3 uraniumaandelen die volgens Bell Potter kunnen profiteren bij een nieuwe stijging.

#1 Boss Energy

Marktwaarde: 790 miljoen AUD
Huidige prijs:
2,24 AUD
Koersdoel:
3,51 AUD
Opwaarts potentieel:
57%

Boss Energy is een Australisch bedrijf dat zich richt op de exploratie en ontwikkeling van uraniumprojecten. Het bedrijf werd opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Perth, Australië.

Boss Energy richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van het Honeymoon Uranium Project in Zuid-Australië. Dit project omvat een uraniumdeposito en een uraniumverwerkingsfabriek. Het bedrijf streeft ernaar om de productie van het Honeymoon-project op te schalen en een belangrijke speler te worden in de uraniummarkt.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

#2 Paladin Energy

Marktwaarde: 1,79 miljard AUD
Huidige prijs:
0,60 AUD
Koersdoel:
0,99 AUD
Opwaarts potentieel:
65%

Paladin Energy is actief betrokken bij de exploratie, ontwikkeling en exploitatie van uraniummijnen en is momenteel eigenaar van twee belangrijke uraniumprojecten: Langer Heinrich in Namibië en Kayelekera in Malawi. Het bedrijf is ook actief in Australië, waar het belangen heeft in verschillende uraniumprojecten.

Paladin Energy heeft een sterke focus op veiligheid, milieu en gemeenschapsbetrokkenheid. Hiernaast werkt het nauw samen met lokale gemeenschappen en belanghebbenden om ervoor te zorgen dat zijn activiteiten op een verantwoorde en duurzame manier worden uitgevoerd. Het bedrijf streeft naar de ontwikkeling van hoogwaardige uraniumbronnen om de groeiende vraag naar kernenergie te ondersteunen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereldwijde energievoorziening.

#3 Deep Yellow

Marktwaarde: 411 miljoen AUD
Huidige prijs:
0,54 AUD
Koersdoel:
1,04 AUD
Opwaarts potentieel:
93%

Deep Yellow heeft belangen in verschillende uranium- en vanadiumprojecten in Namibië, waaronder het Tumas-project en het Nova Joint Venture-project. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van het Tumas-project, dat één van de grootste bekende onontwikkelde uraniumvoorraden ter wereld herbergt.

Deep Yellow werkt nauw samen met lokale gemeenschappen en belanghebbenden om ervoor te zorgen dat zijn activiteiten op een verantwoorde en duurzame manier worden uitgevoerd. Het bedrijf streeft naar de ontwikkeling van hoogwaardige uranium- en vanadiumbronnen om bij te dragen aan de groeiende vraag naar kernenergie en de energiebehoeften van de wereld te ondersteunen.

Bron: Motley Fool
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.