Nederland - 8 december 2022 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

3 strategieën die je veel geld besparen

In een vorig artikel bespraken we de 4 meest voorkomende beleggingsfouten. Hoewel het handig is om te weten wat deze fouten zijn, is het nog beter om te weten hoe deze te vermijden.

Volgens Daniel Crosby, auteur van The Behavioral Investor, kunnen beleggers op allerlei manieren hun inherente vooroordelen of biases omzeilen. Hij stelt volgende strategieën voor.

Tune out the noise

Het is belangrijk om je beleggingsaccount niet om de 5 minuten te checken. Je mag je niet fixeren op elke kronkel in de markt.

Onderzoek heeft immers aangetoond dat beleggers die hun account te veel checken, over het algemeen minder succesvol zijn. Wanneer de markt het goed doet, zal je te overmoedig worden en bij dalende markten ga je misschien panikeren en overbodig verkopen.

Diversificatie

Volgens Crosby is diversificatie de belichaming van het beheren van de ego bias. Hoe zeker je ook bent van een bepaalde belegging, het kan nooit kwaad om het risico wat te beperken door andere aandelen aan je portefeuille toe te voegen.

Ook heeft onderzoek uitgewezen dan beleggers een onevenredig groot deel van hun portefeuille hebben geïnvesteerd in de Amerikaanse economie. De Amerikaanse aandelen vertegenwoordigen echter slechts 45%-60% van de wereldwijde aandelenmarkt, afhankelijk van de meetmethode. Crosby adviseert daarom om dit percentage ook te hanteren in je portefeuille en de rest te investeren in aandelen van andere landen en continenten.

Gebruik een systeem

Automatisch sparen en beleggen in een gevarieerde portefeuille, ongeacht de marktomstandigheden, werkt vaak goed. Hetzelfde geldt voor het automatisch wegzetten van een bepaald spaarbedrag voor doelen op korte termijn en noodgevallen.

Op deze manier ben je niet afhankelijk van de volatiliteit op de aandelenmarkten. Hoe hoog of hoe laag de markten ook staan, je koopt altijd een bepaald bedrag aan. Op lange termijn zal je daarom een gemiddelde prijs betaald hebben.

Dit systeem wordt ook wel “Dollar Cost Averaging” (DCA) genoemd. Onderzoek heeft aangetoond dat het op lange termijn zeer moeilijk is om DCA te verslaan.

Bron: CNN
Foto: iStock


BeursBrink bestaat 6 jaar! Om dit te vieren hebben we op dit moment een korting van maar liefst 94% op ons VIP-pakket. Aarzel niet en profiteer van deze buitenkans via de volgende link.


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.