Nederland - 10 april 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

3 groeiaandelen die de e-commercesector domineren

Volgens een rapport van The Business Research Company zal de wereldwijde e-commercesector tegen eind 2027 naar verwachting $4,90 biljoen bedragen. Dit komt overeen met een jaarlijkse groei van meer dan 11%. De aandelen in de sector zouden hier mee van kunnen profiteren.

Deze groei zal worden gestimuleerd door het grote gebruik van smartphones en een toename van het aantal internetgebruikers. Deze sector groeit jaarlijks met ongeveer 15%. Daarnaast was de pandemie deels verantwoordelijk voor deze groei, omdat meer shoppers online mogelijkheden zochten om hun geld te blijven uitgeven.

Hoewel de pandemische groei achter ons ligt, zal de sector naar verwachting stevig blijven groeien. In dit artikel bespreken we 3 aandelen die volgens InvestorPlace goed gepositioneerd zijn om hiervan te kunnen profiteren.

Premium

#1 JD.com

Marktwaarde: $64 miljard
Koerswinstverhouding: 42
Dividendrendement: 1,53%

Het is onmogelijk om aan e-commerce te denken zonder China hierbij te betrekken. Een van de grootste e-commercespelers van het land is JD.com. JD.com onderscheidt zich van zijn concurrenten omdat het bedrijf zich richt op de kleinere steden in China.

De heropening van China zou JD.com aanzienlijk ten goede kunnen komen. Dat komt omdat het bedrijf verticaal geïntegreerd is, met verschillende segmenten zoals JD Industrials, JD Health, JD Logistics en JD Property. Deze divisies worden ondersteund door een groot magazijnnetwerk dat alle activiteiten ondersteunt.

Beleggers moeten in gedachten houden dat de totale markt in China in de triljoenen loopt. Zelfs als JD erin slaagt slechts een klein stukje van deze taart te bemachtigen, is het groeipotentieel van het bedrijf enorm.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

#2 Alibaba

Marktwaarde: $272 miljard
Koerswinstverhouding: 44
Dividendrendement: /

Alibaba is mogelijk het meest bekende e-commercebedrijf van China. Hoewel het bedrijf zijn beste dagen achter de rug heeft, is het nog steeds een van de grootste e-commerce giganten, met een enorme klantenbasis.

Het managementteam van Alibaba ziet de toekomst steeds rooskleuriger in. Dit wordt ondersteund door de indrukwekkende marktpositie van het bedrijf, die tot uiting kwam in de cijfers van het afgelopen kwartaal. Alibaba boekte 15% groei in vrije kasstroom en 16% groei in EBITDA.

Ook wordt de beslissing om Alibaba in 6 afzonderlijke bedrijven op te splitsen goed onthaald door beleggers.

#3 Expedia

Marktwaarde: $14 miljard
Koerswinstverhouding: 42
Dividendrendement: /

Reisorganisaties zullen naar verwachting profiteren van de heropening van de wereld. Consumenten konden de afgelopen jaren moeilijker naar verschillende plaatsen in de wereld reizen. Deze periode lijkt nu zich nu eindelijk achter ons te bevinden. Expedia, één van de grootste reisbureaus ter wereld, heeft goed geanticipeerd op deze trend wat zorgde voor uitstekende resultaten in het vierde kwartaal van 2022.

Het bedrijf meldde een groei van 15% in de omzet en een groei van 17% in het nettoresultaat. Bovendien bereikte Expedia een indrukwekkende mijlpaal, met 70,8 miljoen geboekte kamerovernachtingen.

Veel mensen hebben zich gerealiseerd dat zij niet willen wachten op goedkopere vliegtickets of op het juiste moment om te reizen. De pandemie heeft de manier veranderd waarop we naar reizen kijken. Het is nu meer een noodzaak dan een luxe geworden.

Bron: InvestorPlace
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.