Nederland - 13 maart 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

5 groeiaandelen die je niet wilt missen tijdens de dip

Hoewel berenmarkten geen leuke periode zijn, zijn deze perfect normaal en horen deze bij het beleggen op lange termijn. Het goede nieuws is dat deze periodes ervoor zorgen dat goede bedrijven een stuk goedkoper gewaardeerd zijn. Berenmarkten zijn dus het ideale moment om kwaliteitsaandelen bij te kopen.

Afgelopen jaar was één van de slechtste jaren voor de aandelenmarkten in de recente geschiedenis. De technologie-index Nasdaq kreeg met een daling van 33% de hardste klappen.

Hoewel we nooit precies zullen kunnen voorspellen wanneer een berenmarkt zal plaatsvinden of hoe sterk de daling zal zijn, weten we wel dat elke vorige berenmarkt in de belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen uiteindelijk werd weggevaagd door een stierenmarkt. Dit betekent in feite dat elke dalende markt het ideale moment is om uw geld aan het werk te zetten.

Op dit moment kan het daarom enorm lucratief zijn om groeiaandelen bij te kopen. In dit artikel bespreken we 5 aandelen die volgens Motley Fool de moeite waard zijn om bij te kopen tijdens de dip.

#1 Nio

Ticker: NIO
Marktwaarde:
$14,22 miljard
Koerswinstverhouding:
/

Het eerste aandeel is de in China gevestigde producent van elektrische wagens Nio. De afgelopen jaren waren Chinese aandelen extra risicovol vanwege het “zero Covid”-beleid en de crackdown op technologieaandelen van de Chinese overheid. China heeft zijn Covid-beleid echter volledig omgegooid en de economie opnieuw opengesteld.

De sterkte van Nio zijn de verschillende vormen van innovatie. Nio introduceert elk jaar minstens één nieuwe elektrische auto en heeft de verkoop van zijn ET7 en ET5 sedans zien stijgen. Met uitzondering van januari, toen de productie werd beperkt door fabriekssluitingen als gevolg van het Chinese Nieuwjaar, heeft Nio sinds juni 2022 elke maand meer dan 10 000 EV’s geleverd.

Hiernaast introduceerde Nio in augustus 2020 zijn vernieuwende “battery as a service” (BaaS) abonnement. Met BaaS kunnen zijn EV-kopers batterijen opladen, ruilen en upgraden bij meer dan 1 300 power swap stations en meer dan 1 200 power charger stations. In ruil voor een verminderde aankoopprijs van EV’s haalt Nio via BaaS hoge marges uit terugkerende abonnementsinkomsten van kopers en houdt het kopers aan het merk gebonden.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

#2 Exelixis

Ticker: EXEL
Marktwaarde:
5,40 miljard
Koerswinstverhouding:
30

Het volgende veelbelovende aandeel is biotech-bedrijf Exelixis.

Het bedrijf heeft op dit moment ongeveer 72 klinische studies lopen voor Cabometyx als behandeling voor verschillende soorten kanker. Er is slechts een handvol succesverhalen nodig om de verkoop- en prijskracht van Cabometyx aanzienlijk uit te breiden

Bovendien heeft Exelixis de cash om lopende interne ontwikkeling, samenwerkingen en mogelijk zelfs overnames te financieren. Het bedrijf sloot 2022 af met ongeveer $1,31 miljard cash of cashequivalenten en had nog eens $756,7 miljoen aan langetermijninvesteringen.

#3 Walt Disney

Ticker: DIS
Marktwaarde:
$170 miljard
Koerswinstverhouding:
51

Walt Disney is het volgende, misschiet ietwat verrassende, aandeel in de lijst. Hoewel Walt Disney een volwassen bedrijf is, wordt verwacht dat het de komende 6 maanden een dubbelcijferige winstgroei zal aanhouden. Dat maakt het absoluut een groeiaandeel.

Het grootste concurrentievoordeel van Disney is de merkbekendheid. Hoewel er andere themaparken en animatiefilms zijn, blijft Disney tot de verbeelding spreken. De waarde van deze unieke eigenschap wordt duidelijk in het prijszettingsvermogen van het bedrijf. Sinds Disneyland zijn deuren opende in Zuid Californië in 1955, stegen de toegangsprijzen met 10 300%. Disney is ook in staat geweest om de prijzen van zijn reclamevrije streamingdienst, Disney+, te verhogen terwijl het slechts een klein deel van zijn abonnees verloor.

De volgende stap in de evolutie van Walt Disney is het transformeren van zijn geld verliezende streaming segment in een winstmachine. De pas herbenoemde CEO Bob Iger verhoogde de maandelijkse abonnementsprijzen en mikt op winstgevendheid voor dit segment tegen het einde van het fiscale jaar 2024. Als de streaming cashflow positief wordt, zou dit een stevige boost kunnen geven aan het aandeel.

#4 Innovative Industrial Properties

Ticker: IIPR
Marktwaarde:
2,24 miljard
Koerswinstverhouding:
14,50

Het volgende aandeel is dat van het op marihuana gerichte vastgoedbeleggingsfonds Innovative Industrial Properties (IIP).

Interessant aan IPP is dat al haar eigendommen “triple-net” (NNN) geleased zijn. NNN-gehuurde eigendommen vereisen dat de huurder alle kosten draagt, inclusief nutsvoorzieningen, onderhoud en zelfs onroerendgoedbelasting en verzekering. Hoewel NNN-huurcontracten de huurinkomsten die IIP kan verwachten verminderen, neemt het ook elke kans weg dat onverwachte uitgaven of inflatie het bedrijf schaden.

Tot slot zou IIP wel eens een van de weinige marihuana- aandelen kunnen zijn die profiteren van het feit dat marihuana op federaal niveau illegaal blijft. Aangezien de meeste cannabisbedrijven beperkte toegang hebben tot financiële basisdiensten, is IIP erin geslaagd sale-leaseback overeenkomsten uit te werken die beide partijen ten goede komen. Kwekers en verwerkers krijgen van IIP geld dat ze hard nodig hebben en IIP krijgt via dit programma huurders voor de lange termijn.

#5 Alphabet

Ticker: GOOGL
Marktwaarde:
1,16 biljoen
Koerswinstverhouding:
20

Het laatste aandeel in de lijst is het bij iedereen bekende moederbedrijf van Google en YouTube: Alphabet.

Momenteel zijn de zwakke reclame-uitgaven van bedrijven de grootste tegenwind voor Alphabet. Als de kans op een recessie toeneemt, trekken adverteerders hun uitgaven terug. Maar dit biedt een kans voor beleggers. Hoewel recessies onvermijdelijk zijn, zijn ze meestal van korte duur. Door reclame-aandelen te kopen tijdens deze korte terugval, kunnen beleggers vaak profiteren van een langdurige economische expansie.

Het concurrentievoordeel van Alphabet zal ook niet snel verdwijnen. Sinds december 2018 blijkt uit gegevens van GlobalStats dat Google goed is voor ongeveer 91% tot 93% van het wereldwijde internetzoekaandeel. Met een voorsprong van 90 procentpunt op zijn naaste concurrent kan Google een aanzienlijke prijsmacht afdwingen voor advertentieplaatsing.

Op basis van zowel de winst over de komende jaren als de toekomstige cashflow is Alphabet nu goedkoper dan ooit sinds het een beursgenoteerd bedrijf werd.

Bron: Motley Fool
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.