Nederland - 11 maart 2022 - NFT

3 Blue Chip NFT Projects op de Terra blockchain (Luna)

door MICHIEL RIETVELD

De Luna Token is een van de sterkste cryptomunten van de afgelopen anderhalf jaar. En de activiteit op het Terra netwerk is stevig aan het groeien. Momenteel is de Terra Blockchain een van de grootste chains en qua omzet een top5-speler. Met andere woorden: Terra is een van de grootste cashcows die crypto nu kent.

Abonnees van de Crypto Yield Farmer kennen Terra waarschijnlijk wel. In maart 2021 hebben we bijvoorbeeld voor het eerst gewezen op de kansen bij deze chain, door te investeren in de stable UST en daar via Anchor rond de 20% aan rendement per jaar op te scoren.

UST Anchor Yield

Het Telegram kanaal van de Crypto Yield Farmer.

>>> Ben je nog geen abonnee van de Crypto Yield Farmer? Check dan even deze pagina voor een korte uitleg. 

Dat was ongeveer een jaar geleden. In de tussentijd is er veel veranderd en is Terra veel meer geworden dan enkel een plek om digitale stablecoins te laten renderen. Steeds vaker weten cryptobeleggers Terra ook te vinden voor NFT’s.

NFTs exploderen op Terra

Waar Ethereum en Solana de absolute voorlopers waren met NFTs, heeft Terra in de afgelopen maanden een stevige inhaalslag gemaakt. En zijn er nu veel cryptobeleggers die NFTs flippen op de Terra blockchain.

Dat gebeurt onder andere via marktplaatsen zoals Knowhere.art , RandomEarth,en Luart.Io.
Een NFT kopen is zelf een fluitje van een cent, maar je moet wel connected zijn met het Terra netwerk en daarvoor een Terra Wallet hebben.

Van begin tot eind weten hoe dat werkt? Check dan even deze video van Raja, waarin hij je precies uitlegt hoe je een wallet aanmaakt en actief met de chain aan de slag kan gaan.

En als je toch bezig bent; geef de video even een duimpje omhoog 👍.

3 Blue Chip NFT Projecten op Terra Blockhain

Als we nu kijken naar de Terra Blockchain, dan zijn er een paar projecten die een ‘blue chip’ status hebben bereikt. Nu geeft een Blue Chip status in de aandelenmarkt aan dat het aandelen betreffen die goed in staat zijn om waarde te behouden (en dus algemeen worden gezien als veiligere investeringen). In cryptoland moet je de term Blue Chip met een flinke korrel zout nemen. Want zelfs de bekendste coins zoals Bitcoin en Ethereum, kunnen gerust met 40 tot 50% dalen, zonder dat dit abnormale bewegingen zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn er wel een paar projecten op de Terra Blockchain, die door veel beleggers als kansrijke projecten worden beschouwd met ‘Blue Chip’ status.

Hieronder noemen we er 3, in willekeurige volgorde.

Galactic Punks

De Galactic Punks zijn de allereerste NFTs die op de Terra Blockchain zijn gelanceerd. In eenzelfde soort thema als de Cryptopunks van Ethereum, zijn er 10.921 willekeurig gegenereerde NFTs op Terra.

Je kan de punks onder andere kopen op Random Earth, met een vloerprijs – op moment van schrijven – van 28,5 Luna.

WAGMIMonkeez

Waar Galactic Punks het ‘Punk Thema’ in ere houdt, valt de vergelijking voor de Wagmimonkeez met Solana Monkey Business te trekken (een van de meest succesvolle projecten op Solana).

Er zijn momenteel 3 verschillende projecten:

  • Wagmimonkeez, het originele project met slechts 500 uitgegeven NFTs
  • Wagmikongz, de eerste uitbreiding met 1000 uitgegeven NFTs
  • Wagmibaby, de tweede uitbreiding met 3000 NFTs die momenteel worden uitgegeven door het staken van Monkeez en Kongz

Het project is het eerste project op Terra dat doet aan staking/breeding. Door je NFTs te staken, kan je een ‘baby maken’ die je krijgt in de vorm van een NFT. Dat zijn de Wagmibaby’s.

Wagmibaby

Een deel van de wagmibaby collectie

De Wagmibaby-collectie koop je op Knowhere.art, of kan je nu zelf maken door Wagmikongz of Wagmimonkeez (of een combinatie daarvan) te staken via Wagmibabylabs.com. 

Lunabulls

De LunaBulls zijn 10069 NFTs uitgebracht op de Terra Blockchain en zijn met hun recente lancering van de ‘Tesseract’ (een tool om de 2d NFT naar een 3D NFt te krijgen, zie voorbeeld hieronder), de eerste met een ‘interdimensionale NFT collectie’:

Onder andere te koop op RandomEarth, met een huidige vloerprijs van 4.85 Luna.

Meer weten over NFTs en onze research?

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.