Nederland - 14 maart 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

2 dividendaandelen die George Soros aanhoudt

Hoewel 2023 nog relatief jong is, is het dit jaar reeds uiterst wisselvallig geweest op de markten. Januari startte enorm sterk terwijl februari de markt weer met hun beide voeten op de grond zette. In deze tijd is het altijd interessant om te kijken welke aandelen bekende investeerders in portefeuille hebben.

Er zijn weinig investeerders die zo bekend, en berucht, zijn als George Soros. Soros is vooral bekend door het feit dat hij in 1992 “de Bank of England brak”. Soros shortte het Britse pond en verdiende hierdoor meer dan $1 miljard.

Nu de onzekerheid de overhand neemt op de markten, zijn er in de portefeuille van Soros enkele aandelen te vinden die op maat gemaakt zijn voor dergelijke tijden. Het gaat hier om dividendaandelen met een dividendrendement van wel 10%. Ideaal om de huidige inflatie mee te verslaan.

#1 OneMain Holdings

Marktwaarde: $4,62 miljard
Koerswinstverhouding:
5,42
Dividendrendement:
10,46%

Het eerste aandeel dat we bekijken is OneMain Holdings. OneMain biedt een volledig gamma van financiële diensten voor particulieren. Het speciale is het feit dat OneMain zich specifiek richt op mensen die moeilijk toegang zouden krijgen tot deze diensten bij traditionele banken. Om het risico te beperken, voert OneMain een zorgvuldige screening van klanten uit en kan het er prat op gaan dat het wanbetalingspercentage laag is gebleven

Als we kijken naar de financiële resultaten van OneMain, zien we dat het bedrijf de winstverwachtingen in 2022 heeft overtroffen. In het rapport van het vierde kwartaal toonde het bedrijf een kwartaalinkomen voor belastingen van $238 miljoen en een netto inkomen van $180 miljoen.

Terwijl de financiële resultaten solide waren, verhoogde het bedrijf ook zijn dividenduitkering aanzienlijk. Het dividend werd met meer dan 5% verhoogd tot $1 per aandeel in het kwartaal. Dit geeft een dividend rendement van meer dan 9%. Dat is 4,5 keer hoger dan het gemiddelde dividendrendement onder de S&P-genoteerde bedrijven. Ook is het een volle 2,4 punten hoger dan de laatste inflatiegegevens, waardoor beleggers een reëel rendement krijgen.

#2 Energy Transfer

Marktwaarde: $39 miljard
Koerswinstverhouding:
9
Dividendrendement:
9,68%

Het volgende bedrijf is Energy Transfer. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met de productie, transport en opslag van aardgas, olie en vloeibaar aardgas (LNG). Energy Transfer is een van de grootste bedrijven in de midstream-sector van de Amerikaanse energie-industrie en exploiteert een uitgebreid netwerk van pijpleidingen en opslagfaciliteiten in de Verenigde Staten.

Dit alles is “big business”, zoals blijkt uit de recente resultaten van het bedrijf. De inkomsten bedroegen $20,5 miljard, een stijging van 10% op jaarbasis. Het bedrijfsresultaat steeg van $1,7 miljard naar $1,8 miljard.

Door de goede resultaten verhoogde het bedrijf zijn dividend voor het vijfde kwartaal op rij. Energy Transfer verhoogde het dividend met 15%, tot $0,305 per kwartaal. Op jaarbasis komt dit op $1,22 wat voor een dividendrendement van 9,44% zorgt.

Bron: Finance Yahoo
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.