Nederland - 18 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Zwakke resultaten Vopak

(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsresultaat van Vopak over het tweede kwartaal was lager dan verwacht, terwijl het tankopslagbedrijf zijn EBITDA verwachting voor het hele boekjaar neerwaarts bijstelde. Dit meldde analist Martijn den Drijver van NIBC in reactie op de resultaten van het tankopslagbedrijf.

Vopak rapporteerde voorbeurs een EBITDA, exclusief eenmalige items, van 191 miljoen euro, terwijl de consensus 202 miljoen euro bedroeg en Den Drijver rekende op 201 miljoen euro.

Vopak verwacht dat het EBITDA-resultaat over het hele boekjaar 5 tot 10 procent onder het resultaat van 2016 van 822 miljoen euro zal uitkomen – eerder zei Vopak nog dat de EBITDA in 2017 niet boven het resultaat van 2016 uit zou komen – en stelde tevens de verwachtingen voor de bezettingsgraad neerwaarts bij van ‘meer dan 90 procent’ naar ‘circa 90 procent’. Volgens Den Drijver is de neerwaartse bijstelling met name het resultaat van backwardation, waarbij de spotprijzen hoger zijn dan de prijzen die afgegeven worden voor leveringen in de toekomst, waardoor er minder vraag naar opslag is.

De zwakke tweedekwartaalresultaten en neerwaartse bijstelling van de bezettingsgraad benadrukken volgens de analist het verminderde zicht op winstgevendheid. Den Drijver concludeerde dat het waarschijnlijk langer zal duren voordat het bedrijf het tij zal weten te keren.

NIBC hanteert een koopadvies en koersdoel van 50,00 euro. Het aandeel noteerde vrijdagochtend op een rood Damrak 8,2 procent lager op 37,94 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.