Nederland - 1 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Zwakke omzet en marges voor GrandVision

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van GrandVision in het tweede kwartaal waren zwak wat betreft omzet en marges. Dit schreef analist Alan Vandenberghe van KBC Securities in een reactie.

De marktvorser weet de tegenvallende omzet met name aan de zwakke prestaties in de G4 landen en in Noord-en Zuid-Amerika en Azië. Bij de aangepaste EBITDA voldeed geen enkele divisie aan de consensus. De marge was dan ook 130 basispunten lager dan verwacht.

De lagere resultaten werden deels veroorzaakt door een ongunstige vergelijkingsbasis en door integratiekosten. Deze oorzaken zullen in de rest van het jaar niet meer meespelen en dat ondersteunt volgens Vandenberghe de positieve opmerkingen van het management voor het lopende kwartaal. De ontwikkeling van groei in landen waar marges lager zijn is daarentegen structureel, aldus de analist.

Vandenberge merkte op dat de huidige waardering op de beurs geen ondersteuning biedt. Het advies bleef Houden met een koersdoel van 25,50 euro.

Op een groen Damrak zakte het aandeel GrandVision 8 procent op 22,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.