Nederland - 31 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Zwakke halfjaarcijfers en outlook Carrefour

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour heeft in het eerste halfjaar aanzienlijk minder gepresteerd dan verwacht en de outlook voor de tweede helft van het jaar belooft weinig goeds. Dit stelden analisten van UBS naar aanleiding van de woensdag nabeurs gepubliceerde halfjaarrapportage van het Franse supermarktconcern.

Het concern, dat ook in België actief is, behaalde een operationeel resultaat (EBIT) van 621 miljoen euro, wat 6 procent beneden consensus was. Dat werd met name veroorzaakt door lagere dan verwachte resultaten in thuismarkt Frankrijk, Europa en Latijns-Amerika, terwijl alleen de relatief kleine divisie Azië beter dan verwacht presteerde.

Dit leidde tot een nettowinst die met 154 miljoen euro ruim een derde lager uitkwam dan de raming van UBS. Ook de negatieve operationele kasstroom van 1,54 miljard euro en de tot 7,72 miljard gestegen nettoschuld stelden de analisten zwaar teleur.

De marktvorsers merkten op dat de malaise onder meer te wijten is aan prijsverlagingen en problemen bij het Spaanse Dia.

Het concern mikt voor heel 2017 op een omzet tegen constante wisselkoersen van 2 tot 4 procent, waar eerder een groei van 3 tot 5 procent werd voorzien. De analisten merkten op dat de outlook wijst op een verdere daling van de EBIT en de marge.

Het supermarktconcern verwacht verder dat de investeringen dit jaar zullen uitkomen tussen de 2,2 miljard tot 2,3 miljard euro, waar eerder werd gerekend op 2,4 miljard euro.

UBS hanteert op Carrefour een verkoopdvies met een koersdoel van 19,50 euro.

In een groene CAC 40 index noteerde het aandeel Carrefour donderdag 14,5 procent lager op 16,68 euro.

Het Belgische-Nederlandse Ahold Delhaize verloor vandaag 1,9 procent en het Belgische Colruyt leverde 3,5 procent in. Het Franse Casino verloor 5,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.