VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 27 juli 2020 - Aandelen

Zwaar tweede kwartaal voor AMG

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AMG Advanced Metallurgical Group heeft een zwaar tweede kwartaal achter de rug. Dit verwachten analisten van Berenberg.

Zij voorzien niet dat AMG de consensus van een aangepaste EBITDA van 12 miljoen dollar heeft gehaald. En dat zal voor koersdruk zorgen en een verlaging van de taxaties voor 2020, waarschuwde Berenberg.

De bank rekent op lagere volumes, en in combinatie met lagere prijzen en vertragingen is dit geen opsteker voor AMG.

Toch handhaaft de zakenbank in aanloop naar de kwartaalcijfers op dinsdag het koopadvies op AMG met een koersdoel van 20,00 euro. Op korte termijn ondervindt de specialist in bijzondere metalen last van de coronacrisis, aldus Berenberg, maar op de middellange en lange termijn blijft het aandeel aantrekkelijk. Daarbij zat het dieptepunt vermoedelijk in het tweede kwartaal.

Voor heel 2020 rekent Berenberg op een EBITDA van 63 miljoen dollar, wat in 2019 nog 121 miljoen dollar was. De consensus ligt nog op 76 miljoen dollar.

AMG rekende aanvankelijk op een aantrekkende winstgevendheid, maar trok in april reeds de winstverwachting voor 2020 in. De specialist in bijzondere metalen stelde dat het door de corona-effecten op klanten niet mogelijk is om een goede inschatting van de winstgevendheid te kunnen maken.

Voor 2021 rekent Berenberg weer op een herstel van de aangepaste EBITDA naar 121 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.