Met de verkiezing van de nieuwe Mexicaanse president de vorige zomer en de beslissing van het hooggerechtshof, zou Mexico het volgende land kunnen zijn waar marihuana volledig legaal kan worden. Zo ja, dan hebben we al drie landen waar marihuana volledig legaal is.
De laatste uitspraak van het hooggerechtshof van Mexico in oktober, dat een verbod op recreatieve marihuana ongrondwettelijk is, zou iets in beweging moeten zetten. Het is nu al de vijfde keer dat zulke uitspraak gebeurt en dus dient ze als precedent voor alle rechtbanken in Mexico.
In oktober was er ook de Federal Commission for the Protection of Sanitary Risks (COFEPRIS). Deze instantie kwam met richtlijnen op de proppen die de commercialisering van cannabisproducten (die minder dan 1 procent THC bevatten) toelaten. En een week later voerde de regeringspartij van Mexico een wetgeving in om marihuana te legaliseren, zowel voor productie als consumptie.
Deze verandering in Mexico dreef het Canadese Aurora Cannabis tot actie. De marihuana producent kocht een Mexicaanse marihuana importeur op die als enige een officiële licentie heeft van de Mexicaanse overheid. Dat Mexico aan het ‘shiften’ is op dit vlak, bleek ook uit de opkomst van Latijns-Amerikaanse investeerders op de Marijuana Business Conference & Expo in Las Vegas.
Investeerders kijken nu reikhalzend uit naar deze markt omdat de Mexicaanse legale marihuana industrie veel opportuniteiten biedt. Ook Colombia behoort tot één van de landen waar marihuana mogelijks gelegaliseerd zal worden. Medicinale marihuana is er al legaal sinds 2016.
Colombia seems to be gaining momentum, and we’ve already met growers who are looking to grow the industry there.
Het stelt telers in staat om op een legale manier marihuana te telen en verhandelen. De industrie begint goed op gang te trekken in Colombia en zou wel eens kunnen groeien tot een waarde van 40 miljard dollar. Daarmee steken ze de $ 10 miljard markt van de U.S.A. ruimschoots voorbij.
Maar daar stopt het niet, andere landen in deze regio voelen dat er iets aan het broeden is. Veel nieuwe overheden in Latijns-Amerika lijken ook meer liberaal te zijn dan hun voorgangers en dus zijn ze ook meer tolerant naar marihuana toe, vooral gezien de financiële opportuniteiten.
Bronnen: Law
Foto: Esparta Palma – Flickr – CC BY 2.0
Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt?
Bekijk snel deze Marihuana Handleiding
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.