Nederland - 27 oktober 2017 - Economie
door REDACTIE BEURSBRINK

Wisselende resultaten Corbion

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft een gemengde set aan kwartaalcijfers afgeleverd. Dit meldde analist Reginald Watson van ING vrijdag.

De marktvorser wees erop dat de omzet van 218,6 miljoen lager uitviel dan de consensus van 227 miljoen euro en de eigen verwachting van ING van 238 miljoen euro. Daartegenover stond dat de EBITDA-marge van 19 procent de consensus van 17,9 procent en de taxatie van ING van 18,6 procent oversteeg.

De gerapporteerde EBITDA van 41,6 miljoen euro oversteeg eveneens de consensus van 45 miljoen euro, maar bleef onder de door de analist van ING verwachte 44,2 miljoen euro.

Watson merkte op dat de teleurstellende omzet vooral te wijten was aan de kwakkelende bakkerij-activiteiten, waar ook nadelige wisselkoersverhoudingen nog een rol speelden.

De analist wees erop dat in het derde kwartaal een vlakke autonome omzetontwikkeling tegenover een 0,6 procent lagere omzet in de eerste negen maanden wijst op verbetering bij Corbion. ING benadrukte dat wisselkoerseffecten 4,2 procent negatief uitpakten in het afgelopen kwartaal.

ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 29,00 euro op Corbion. Op een overwegend groen Damrak noteerde het aandeel vrijdag 0,6 procent hoger op 28,17 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.