BLACK FRIDAY DEAL
Europa - 24 april 2020 - Aandelen

Winstgevendheid Signify blijft op peil

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een sterkere dan voorziene terugval in de autonome groei laten zien, maar belangrijker is dat de winstgevendheid op peil bleef. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING vrijdag in reactie op de kwartaalcijfers van het lichtbedrijf.

In het afgelopen kwartaal boekte Signify een autonome omzetkrimp van 15,3 procent, terwijl de consensus rekening hield met een afname van 10,6 procent. Dit was volgens ING vooral te wijten aan de LED-, Professional- en Home-divisie, terwijl Lampen het juist wat beter deed.

Hesselink merkte op dat het bedrijf aanvankelijk de impact voelde van verstoringen in de toeleveringsketen, gevolgd door een lagere eindvraag.

De beter dan voorziene marge kwam vooral door de prestaties van de grootste divisie, Professional. Verder noemde ING de vrije kasstroom sterk, vanwege de instroom aan werkkapitaal.

ING verwacht dat analisten mogelijk de ramingen voor de autonome groei voor dit jaar verlagen, maar deze daling zal volgens ING worden opgevangen door een betere kostenbeheersing.

“De update van vanmorgen verlaagt de risico’s op de lange termijn voor de balans significant”, aldus Hesselink. De analist is van mening dat in de huidige waardering van het aandeel een kapitaalverhoging deels is ingeprijsd. “Als het bedrijf de balans op peil weet te houden, dan is dit risico verdwenen. Dus er is opluchting dat de marge zo hoog blijft.”

ING heeft een Houden advies op Signify met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel schoot vrijdagochtend 9,2 procent omhoog tot 16,24 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.