Europa - 23 juli 2020 - Aandelen

Winstgevendheid Accell onder druk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Accell heeft in de eerste zes maanden van 2020 de winstgevendheid duidelijk onder druk zien staan, maar tegen het einde van het halfjaar verbeterde de situatie aanzienlijk. Dit verwachten analisten van ING in aanloop naar de halfjaarcijfers van de fietsenfabrikant.

Aan het begin van het jaar werd Accell volgens ING geconfronteerd met een beperkte aanvoer uit China, als gevolg van de corona-lockdown. En toen deze eenmaal weer op gang kwam, moesten de dealers in Europa dicht.

Echter, zo benadrukte ING, de vraag naar fietsen steeg juist erg sterk. Mensen konden niet naar de fitnessschool en besluiten om in eigen land vakantie te vieren. Ook is het openbaar vervoer door de corona-uitbraak minder populair. “De productie kon de enorme vraag niet bijbenen”, menen de analisten.

De omzet daalde vanaf het begin van 2020 tot en met mei met 5 procent op jaarbasis, zo liet Accell medio juni reeds weten. Maar ING rekent voor juni op een omzetgroei van 30 procent en een herstel van de marges.

ING rekent daarom op een omzetgroei in de eerste jaarhelft van 651 miljoen naar 656 miljoen euro. De groeimotor stokt daarmee vrijwel geheel, denkt de bank. In de eerste helft van 2019 groeide de omzet van. Accell nog met 8,8 procent. Afgelopen halfjaar zal dit minder dan een procent zijn, aldus de analisten.

De EBIT zal volgens ING dalen van 58 miljoen naar 40 miljoen euro, waarbij de marge terugloopt van 8,9 naar 6,1 procent.

Accell opent de boeken vrijdag voorbeurs. ING heeft een Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 19,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.