Europa - 15 december 2021 - Aandelen

ABN AMRO verhoogt koersdoel Accell

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo heeft het koersdoel voor Accell Group verhoogd van 46,50 naar 51,30 euro en handhaafde het Outperform advies op de fietsenfabrikant.

Analist Martijn den Drijver besloot na de recente kwartaalupdate van Accell om zijn taxaties te verhogen. “De veel betere verkopen in de periode tot november 2021, 5,5 procent omzetgroei in de periode juli tot november tegenover onze schatting van een krimp van 1,8 procent in de tweede jaarhelft, dwingt ons tot het verhogen van onze prognoses”, aldus Den Drijver.

Hij rekent voor dit jaar op 6 procent meer omzet dan eerder en zelfs 17 procent meer EBIT. Daarmee komt de omzet dit jaar volgens de analist uit op 1,39 miljard euro en de EBIT op 104,4 miljoen euro. Dit levert vermoedelijk een EBIT-marge op van 7,5 procent, wat al “vrij dicht in de buurt van de doelstelling voor 2022 van minimaal 8 procent is”.

Ook voor 2022 verhoogde Den Drijver zijn omzetraming met 6 procent en die voor de EBIT met 8 procent. Daarmee zit hij nu enkele procenten boven de analistenconsensus.

En voor 2023 rekent ABN AMRO op een aanhoudend sterke autonome groei van 7,9 procent, vooral dankzij de toenemende populariteit van fietsen en e-bikes in Zuid-Europa.

Het aandeel Accell stijgt woensdag 1,8 procent naar 42,35 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.