Nederland - 8 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Winst Corbion onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in het eerste halfjaar van 2017 de winst naar verwachting onder druk zien staan, onder meer vanwege hogere kosten, tegenwind bij de afdeling Bakery en uitgestelde belastingvorderingen. Dit stelden analisten van ABN AMRO in aanloop naar de cijfers van de producent van melkzuurtoepassingen op woensdag.

Volgens ABN AMRO gaat een door de onderneming samengestelde consensusverwachting van analisten uit van een totale omzet van 463,1 miljoen euro voor Corbion in het afgelopen halfjaar. Dit zou iets meer zijn dan de 455,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Bij alle divisies steeg de omzet naar verwachting, met uitzondering van Biobased Innovations.

Corbion boekte in het afgelopen halfjaar naar verwachting van de analisten een bedrijfsresultaat (EBITDA) voor eenmalige kosten van 91,2 miljoen euro, iets meer dan de 89,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2016. De EBITDA-marge was vermoedelijk stabiel op 19,7 procent.

Analisten van ABN AMRO merkten op dat Corbion in het afgelopen halfjaar profiteerde van een positief wisselkoerseffect op de omzet van 2,8 procent. De vooruitzichten voor valuta-effecten in de tweede helft van het jaar zullen minder rooskleurig zijn. De marktvorsers stelden bovendien dat de EBITDA-marge wat onder druk stond in het tweede kwartaal door hogere kosten en problemen bij Bakery, de tak die goed is voor circa 38 procent van de omzet, en waar Corbion klanten verliest.

ABN AMRO verwacht voor de eerste zes maanden van dit jaar een daling van de nettowinst per aandeel van 1,00 naar 0,82 euro, ondanks een eenmalige winstpost van 5,1 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017. Dit valt volgens de analisten toe te schrijven aan enkele uitgestelde belastingvorderingen in de eerste helft van 2016.

Outlook

Corbion verwacht dat het business segment Biochemicals naar verwachting een aantrekkende omzetgroei zal laten zien in 2017, vergeleken met 2016. Het bedrijf verwacht dat de groei van onderdeel Biobased Ingredients in 2017 zal uitkomen onder de gemiddelde bandbreedte van 2 tot 4 procent waar Corbion op mikt voor de jaren 2015 tot en met 2018.

Voor 2017 rekent Corbion op een EBITDA exclusief eenmalige posten dat licht onder dat van 2016 uit zal komen. Het resultaat bedroeg toen 170,1 miljoen euro.

ABN AMRO heeft een Houden advies op Corbion met een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel koerste dinsdagmiddag fractioneel lager op 26,46 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.