Europa - 4 mei 2020

Werkelijke impact coronavirus voor Unibail nog niet zichtbaar

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De impact van het coronavirus was voor Unibail-Rodamco-Westfield in het eerste kwartaal marginaal, maar zal waarschijnlijk pas na mei of juni echt zichtbaar zijn. Dit concludeerden analisten van Bank of America maandag in reactie op de resultaten van het vastgoedconcern over de eerste drie maanden van 2020.

Unibail rapporteerde vorige week woensdag over het eerste kwartaal 1,8 procent lagere bruto huurinkomsten, met name vanwege een verlies aan inkomsten bij de divisie Convention & Exhibition en desinvesteringen in de kantorenportefeuille, terwijl de inkomsten uit de winkelcentra licht stegen.

De analisten constateerden dat al voor de corona-uitbraak in Frankrijk sprake was van een verzwakking van de onderliggende huurgroei.

Het is volgens Bank of America van belang dat het vastgoedfonds zijn balans beschermt in anticipatie op een tekort aan huurpenningen en een voorziene daling van de waarde van het vastgoed. Bank of America houdt rekening met een waardedaling van 21 procent.

“We zullen de huurinstroom nauwlettend volgen. Op 24 april was slechts 20 procent van de huren geïnd, was minder was dan bij sectorgenoten. We verwachten dat mei het dieptepunt zal zijn”, aldus de analisten.

Pas over een langere periode zal volgens Bank of America duidelijk worden of huurders die uitstel van betaling kregen, die achterstand alsnog wisten in te lopen.

Bank of America handhaafde het Underperform advies voor Unibail-Rodamco-Westfield met een koersdoel van 50,00 euro.

Het aandeel sloot donderdag op 53,72 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.